Sekmadienį Londono „Wembley“ stadione vykusio Euro 2020 finalo pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1), o 11 metrų baudinių serijoje užtikrinčiau pasirodė italai, laimėję 3:2.

Tikru italų didvyriu tapo vartininkas Gianluigi Donnarumma, atrėmęs dviejų oponentų – Jadono Sancho ir Bukayo Sakos – smūgius, Marcusas Rashfordas sukirto kamuolį į virpstą.

Nors Jordanas Pickfordas taip pat nebuvo pėsčias ir sustabdė Andreą Belotti bei Jorginho bandymus, „Azzurri“ tikslių Domenico Berardi, Leonardo Bonucci ir Federico Bernardeschi šūvių užteko tam, kad jie antrą kartą istorijoje taptų Senojo žemyno čempionais.

Po laimėto finalo Italijos rinktinė sulaukė kaltinimų „nešvariu“ žaidimu už Giorgio Chiellini grubią pražangą, kuria sustabdė saugą Bukayo Saka.

Paskui anglą nespėjęs gynėjas griebė už marškinėlių apykaklės, o B. Saka krito ant vejos. Pavojingą varžovų išpuolį taip nutraukęs G. Chiellini buvo nubaustas geltona kortele.

Dalis futbolo gerbėjų socialiniuose tinkluose piktinosi dėl per švelnios nuobaudos: jų manymu, italas turėjo būti išvarytas iš aikštės.

Piktindamiesi teisėjo sprendimu dalis sirgalių ėmė kurti peticijas.

Vienoje jų teigiama, jog arbitras privalėjo pašalinti iš aikštės grubiai prasižengusį G. Chiellini. „Tvirtai tikiu, jog arbitras buvo šališkas ir palaikė Italiją“, – rašoma vienoje iš peticijų.

Kitoje tvirtinama, jog „revanšas turėtų vykti vadovaujant nešališkam teisėjui“.

Šiuo metu yra kelios peticijos, kurios traukia Anglijos sirgalių dėmesį, vieną jų per kelias valandas pasirašė daugiau nei 25 000 žmonių.

Akivaizdu, elektroninėje erdvėje ir socialiniuose tinkluose platinamos peticijos tėra anglų pralaimėjimu nusvylusių sirgalių šauksmas tyruose – jokios reikšmės tokio tipo peticijoms turnyro organizatoriai neteiks.

Giorgio Chiellini, Bukayo Saka

Po baudinių serijos ir nesėkmės Anglijos rinktinės strategas prisiėmė visą atsakomybę už nesėkmingą baudinių seriją.

Dėl dviejų keitimų, atliktų pratęsimo pabaigoje, G. Southgate'as prašovė – nei 21-erių Jadonas Sancho, nei 23-ejų Marcusas Rashfordas 11 m baudinių nerealizavo.

„Visuomet yra rizika, tačiau tuo metu jie buvo geriausi aikštėje atakuojantys žaidėjai. O daryti ankstyvesnius keitimus buvo pernelyg didelė rizika“, – svarstė jis. Paskutinis 11 m baudinio nerealizavo 19-metis Bukayo Saka, pratrūkęs ašaromis.

Futbolininkas aikštėje taip pat pasirodė po keitimo, tačiau dar antrojo kėlinio viduryje. „Visą atsakomybę prisiimu aš, nes taip paskyriau mušti 11 m baudinius atsižvelgdamas į rezultatus treniruotėse.

Mes visi kaip komanda laimime ir tik mes visi esame atsakingi už tai, kad šįvakar rungtynes pralaimėjome. Visą 11 m baudinių seriją skyriau aš, todėl čia prisiimu atsakomybę“, – kalbėjo G. Southgate'as.

Rungtynių fotogalerija:

Italų triumfas po pergalės finale:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)