Nors Rusijos plaukimo žvaigždei kelias į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes buvo užkirstas, kuomet Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) paskelbė pritaikanti sankcijas anksčiau į dopingo skandalą įsivėlusiems Rusijos sportininkams, amerikiečiams tai – nė motais.

Kol į Rio de Žaneirą atvykusi J. Jefimova tikisi teorinės Tarptautinio sporto arbitražo teismo (CAS) Lozanoje malonės, Niujorke įsikūrusi JAV naujienų agentūra „Associated Press“ (AP) paskelbė savo prognozes – kurių šalių sportininkai ir kokiose rungtyse iškovos olimpinius medalius.

AP prognozėmis pasidalijo portalas „USA Today“, o pateikiama informacija gerokai nustebino.

Amerikiečiai skelbia, kad 100 m plaukimo krūtine auksas atiteks ne kam kitai, o J. Jefimovai, kuri už nugaros paliks Londono žaidynių čempionę, tačiau tik sidabrą šį sykį iškovosiančią Rūtą Meilutytę. Trečia šioje rungtyje, anot AP, finišuos jaunoji amerikietė Lilly King, šiemet pasiekusi patį geriausią pasaulyje rezultatą.

J. Jefimovai prognozuojamas ir dar vienas aukso medalis – 200 m plaukimo krūtine distancijoje. R. Meilutytė šioje distancijoje nesivaržys.

Anot prognozių, be R. Meilutytės sidabro, Lietuvos sportininkai iškovos dar tris medalius. Auksą iškovos penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, o bronzos medaliais pasipuoš irkluotojų dvejetai – Donata Vištartaitė su Milda Valčiukaite bei naujai suformuota pora – Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis.

Pateikiamos ir krepšinio turnyro prognozės, kuriose Lietuvos rinktinės tarp nugalėtojų nėra. Auksą amerikiečiai prognozuoja savo šalies rinktinei, sidabrą – Prancūzijos krepšininkams, o bronza, anot jų, turėtų pasipuošti Ispanijos komanda.

Primename, kad be J. Jefimovos, durys į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes buvo užtrenktos dar šešiems Rusijos plaukikams: Darijai Ustinovai, Natalijai Lovcovai, Anastasijai Krapivinai, Michailui Dovgaliukui, Vladimirui Morozovui ir Nikitai Lobincevui.

Pastarasis jau porą metų yra J. Jefimovas mylimasis. 27-erių metų N. Lobincevas – dviejų olimpiadų medalininkas vyrų estafetėje laisvu stiliumi.

J. Jefimova ir N. Lobincevas jau kreipėsi į arbitražo teismą prašydami, kad sankcijos dėl dalyvavimo žaidynėse jiems būtų panaikintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1318)