30-metis F. Nourine Alžyro televizijai pareiškė išsibraukiantis iš svorio kategorijos iki 73 kg varžybų, nes burtai jam lėmė galimą akistatą su Izraelio atstovu Toharu Butbulu.

Anot F. Nourine, žengti ant tatamio ir susiimti su Izraelio kovotoju jis negali todėl, nes... palaiko Palestinos išsilaisvinimo kovą.

„Tiek daug dirbome, kad pasiruoštume olimpinėms žaidynėms, tačiau naujiena mane tiesiog pribloškė. Tai yra šokas, bet sprendimas – galutinis. Palestinos klausimas yra daug svarbesnis už visa kita“, – po burtų traukimo rezultatų aiškino F. Nourine.

Burtai lėmė, kad pirmajame rate alžyrietis pirmadienį turėjo kovoti su Sudano atstovu Mohamedu Abdalrasooliu, o pergalės atveju antrajame jo lauktų jau minėtasis T. Butbulas, kuris pirmąjį ratą sėkmingai iškritus burtams praleis.

Paradoksalu, kad tai jau ne pirmas kartas, kai F. Nourine išsibraukia iš varžybų, norėdamas išvengti to paties varžovo iš Izraelio.

2019-aisiais jau nuvykęs į Tokijuje vykusį čempionatą jis pasielgė lygiai taip pat.

„Mums nepasisekė su burtais. Mes gavome varžovą iš Izraelio ir dėl to turėjome pasitraukti. Tai yra teisingas sprendimas“, – F. Nourine'ui pritarė ir jo treneris Amaras Benas Yaklifas.

Izraelio ir Palestinos konfliktas jau tęsiasi dešimtmečius, įtampa tarp žydų valstybės ir iš dalies Jungtinių tautų pripažintos Palestinos tai atslūgsta, tai vėl įkaista iki aukščiausio taško, vyksta susirėmimai, neišvengiama aukų.

Pažymėtina, kad incidentas tarp Izraelio dziudo imtynininko ir islamą išpažįstančio varžovo įvyko 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Tuomet Egipto atstovas El Shababy po pralaimėjimo atsisakė paspausti ranką savo oponentui Sassonui iš Izraelio.

Jau minėtame 2019-ųjų pasaulio čempionate Irano valdžia su Izraelio atstovu į kovą stoti neleido savo dziudo meistrui Saeidui Mollaei, kurį pakeitė Mongolijos sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)