„Tai buvo pabaiga. Buvo sunkus čempionatas ir norėjome pabaigti pergale. Po dvejų metų tikiu, kad žengsime vienu ar dviem laipteliais aukščiau. Bet kokiu atveju, tai didis pasiekimas mažai mūsų tautai“, - sakė Predragas Samardžiskis.

„Šiandien mes buvome arti svajonės. Visą čempionatą jos siekėme... Rusija yra viena geriausių komandų pasaulyje, o mūsų atsarginių žaidėjų suolelis gana trumpas. Šiandien pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, ypač po savo krepšiu, ir tai buvo viena iš pralaimėjimų priežasčių. Žaidėme iš visos širdies ir manau, būtų buvę teisinga, jei būtume laimėję medalį“, - kalbėjo Makedonijos rinktinės strategas Marinas Dokužovskis.

„Makedonai parodė visiems pavyzdį, parodė kaip reikia kautis. Šiandien buvo labai sunku kovoti, tačiau džiaugiuosi, kad pabaigoje radome jėgų. Gaila, kad tiesiogiai nepatekome į olimpines žaidynes, tačiau šiandien galime švęsti bronzos medalius. (...).

Mes pralaimėjome tik kartą ir būtų gerai, jei aš dabar nešnekėčiau, o ruoščiausi finalui. Tačiau mes sunkiai dirbome ir ruošėmės šiam čempionatui ir džiaugiamės, kad išvykstame ne tuščiomis. Apie teisėjų darbą nenoriu daug kalbėti. Tai yra žmogiškasis faktorius. Aikštelėje aš stengiuosi nerodyti daug emocijų. Tikriausiai todėl, kad esu rusas“, - teigė A. Kirilenka žvilgtelėjęs į strategą Davidą Blattą.

Taip pat A. Kirilenka nepanoro komentuoti gandų susijusių artėjančiu sezonu.

„Aš pusantro mėnesio nemačiau savo vaikų, bendravau tik „Skype“. Todėl dabar noriu susitikti su savo šeima, o apie klubus nebus jokių komentarų“, - sakė A. Kirilenka.

Charizmatiškasis Rusijos ekipos treneris D. Blattas spaudos konferencijoje tryško puikia nuotaika. Kalbėdamas apie visą čempionatą strategas teigė, kad kitaip, nei gerai, turnyro vertinti negalima.

„Aš svarsčiau, ką aš pasakysiu spaudos konferencijoje šią popietę. Ne todėl, kad negerbčiau Makedonijos ekipos, todėl, kad iš visos širdies tikėjau, kad mes laimėsime. Mes dirbome kartu, kaip komanda ir tai yra sėkmės formulė. (...). Mes sužaidėme 10 rungtynių ir pralaimėjome tik kartą. Bet kur, bet kada, bet kurioje sporto šakoje tai būtų puikus rezultatas. Aš negaliu nesididžiuoti savo komanda. Mes laimėjome medalį čempionate, kuriame dalyvavo 24 komandos. Tai labai geras rezultatas”, - teigė D. Blattas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją