Sukirsti rankomis nori artimiausiu metu

Daug diskusijų Lietuvoje sukėlusį 21-erių puolėjo Donato Motiejūno sprendimą šiemet nežaisti nacionalinėje komandoje A. Karnišovas pavadino asmeniniu žaidėjo pasirinkimu. DELFI paklaustas apie kontraktą su „Rockets“ netrukus turinčio sudaryti D. Motiejūno situaciją, Hjustono klubo krepšinio operacijų direktorius tikino, kad NBA ekipa aukštaūgio neprašė šią vasarą dėmesį koncentruoti ties klubo reikalais.

„Tai – Donato sprendimas, „Rockets“ klubas žaidėjui jokių reikalavimų nekėlė. Bet manau, kad ateityje Donatą dar išvysite Lietuvos rinktinėje“, – teigė 41-erių buvęs krepšininkas.

Pagal NBA taisykles, sutartį su D. Motiejūnu „Rockets“ galės pasirašyti nuo liepos 1 d. Anot A. Karnišovo, tuomet paaiškės, ar jaunasis puolėjas žais NBA vasaros lygoje.

„Tai priklausys nuo to, kada sutvarkysime kontrakto reikalus. Tikimės, kad viskas išsispręs labai greitai“, – sakė A. Karnišovas.

Vaikai lietuvių rinktinę pamatė pirmą kartą

Buvusiam Lietuvos rinktinės ir tokių klubų kaip „Barcelona“ ar Pirėjo „Olympiakos“ puolėjui šeštadienio vakaras Hjustone buvo emocingas. „Hofheinz Pavilion“ arenoje JAV gyvenantis A. Karnišovas lietuvių žaidimą stebėjo su visa savo šeima: amerikiete žmona Gina ir sūnumis Ericu bei Michaelu, kurie Lietuvos rinktinę gyvai išvydo pirmą kartą gyvenime.

„Labai šaunu, kad galime čia stebėti Lietuvos rinktinę. Vaikai? Jie serga už Lietuvą“, – šypsojosi A. Karnišovas, kuris konsultavo Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) organizuojant treniruočių stovyklą Hjustone.

1992 metų Barselonos ir 1996 metų Atlantos olimpinėse žaidynėse dalyvavęs bei abusyk bronzos medalį laimėjęs lietuvis teigė tikintis, kad rinktinė spės atrasti savąjį žaidimą bei šeštą kartą iš eilės pateks į olimpiadą.

„Manau, jog komanda žaidimą dar pagerins, nes vyrams reikia laiko susižaisti“, – optimistiškai į ateitį žvelgė A. Karnišovas.

Primename, kad liepos 2-8 d. Venesuelos sostinėje Karakase vyksiančio olimpinio atrankos turnyro B grupėje lietuvių varžovais bus Nigerijos ir Venesuelos ekipos. Dėl paskutinių trijų kelialapių į Londono žaidynes iš viso varžysis 12-a komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)