Didžiausias aistruolių rūpestis – bilietai. Gauti bilietus į olimpines žaidynes niekada nėra lengva. Yra buvę net tokių atvejų, kai į vienerias rungtynes mūsų sirgaliai tegavo vieną bilietą... Be abejo, tąkart jo atsisakėme bei stebėjome rungtynes kartu su kitais aistruoliais per ekraną.

Su bilietais šiemet ypač nelengva todėl, kad Lietuva į olimpiadą pateko per papildomą atrankinį turnyrą. Vis tik Lietuvos krepšinio federacijos dėka pavyko gauti keliolika bilietų į grupės varžybas ir už tai esame labai dėkingi federacijai ir jos sekretoriui Mindaugui Balčiūnui.

Dar keletą bilietų komplektų gavome mūsų aistruolių atkaklumo dėka – jie tikrąja to žodžio prasme per dienas ir naktis sėdėjo prie kompiuterių ir „žvejojo“ bilietus internete, atkakliai sekė kiekvieno bilieto grąžinimą.

Per Europos krepšinio ar pasaulio čempionatus tokių cirkų su bilietais nebūna ir dėl maišaties Londone reikia kaltinti Tarptautinį olimpinį komitetą. Ant jo, šį kartą jau draugiškai, galima pykti ir dėl to, kad į Olimpiadą skrendame ne tik be būgnų, bet ir be vėliavų su sportininkų vardais. Tą draudžia griežtos Olimpiados taisyklės.

Reikia apgailestauti, kad Londone visiems krepšinio aistruoliams iš Lietuvos neteks gyventi netoliese kartu ar bent gretimuose viešbučiuose. Taip nusprendėme todėl, kad Londone daug kas iš mūsų turi draugų, pažįstamų, giminaičių pas ką gali apsistoti, be to kainos, nereikia stebėtis, staiga pašoko kosmiškai ir gyventi atskirai bus paprasčiausiai pigiau. Bet visi vykstantieji sutarėme, kad ypatingos lietuviško krepšinio dvasios nepagadins niekas ir prieš kiekvienas rungtynes visi susirinksime anksčiau. Beje, vienas lietuvių baras Londone mums net pasiūlė rinktis pas juos ir mes būtinai ketiname juos aplankyti – sirgsime už Lietuvą su išeiviais!

Per rungtynes taip pat stengsimės visi būti viename sektoriuje, kuris nusidažys žalia ir geltona spalvomis.

Prieš išvykdami, ketvirtadienį dar susirinkome Vilniuje – mūsų merginos-aistruolės pakvietė branduolį į cepelinų vakarėlį, kurio metu paskutinį kartą aptarėme kelionės planus. O jau sekmadienį vakare vyks pirmosios lietuvių rungtynės su Argentina. Priešininkai stiprūs, dar ir jaučiantys mums nuoskaudą, bet stiprūs varžovai olimpinių pradžioje bus visai neblogas startas tam, kad neprarastume greičio ir susikaupimo vėlesnėse varžybose.

Viskas, viena koja jau aerouoste, susimatysime Londone!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)