Laimėjusi komanda pusfinalyje birželio 28-ą dieną kovos su Vokietijos futbolininkais.

Anglijos rinktinės gynėjas Ashley Cole’as, kuriam ketvirtfinalis bus 98-os rungtynės nacionalinėje komandoje, viliasi, kad šimtąsias spės sužaisti dar šiame čempionate. Matematiškai, tai būtų finalas. Bet su buldogais savo komandą sulyginęs Londono „Chelsea“ klubo žaidėjas nusiteikęs optimistiškai.

„Esame lyg 11 buldogų, kurie niekada nepasiduoda, kurie visada stengiasi vienas dėl kito ir tiesiog miršta aikštėje vienas dėl kito. Kol kas mums tai veikia“, – vaizdžiai kalbėjo futbolininkas.

„Man pasisekė sužaisti 97 rungtynes rinktinėje ir tikiuosi, kad 100-osi bus šio čempionato finale. Tai būtų nuostabu, apie tai svajojama nuo mažens. Mano karjeroje rinktinėje dar šio to trūksta. Nesu pasiekęs visų tikslų ir norėčiau ką nors laimėti savo šaliai“, – tikino A. Cole’as.

Laimėjau Čempionų lygą, laimėjau „Premier“ lygą su „Chelsea“ ir „Arsenal“ klubais. Laimėjus ką nors su rinktine mano karjeros troškimai būtų išpildyti“, – pridūrė gynėjas.

Puolėjas Wayne’as Rooney tikino, kad pasitiki savo jėgomis ir žadėjo sekmadienį pasirodyti geriau nei pirmose rungtynėse su ukrainiečiais.

„Jaučiuosi gerai, jaučiuosi šviežiai, – kalbėjo puolėjas, kuris dėl diskvalifikacijos praleido pirmus du Senojo žemyno pirmenybių mačus. – Tai, kad nežaidžiau pirmose dvejose rungtynėse galbūt išeis tik į naudą.“

„Rungtynės su Italija bus nelengvos, nes varžovai – stiprūs. Stengsiuosi komandai šiame susitikime duoti daugiau naudos nei per mačą su Ukraina. Tąkart aš tik bandžiau pajusti varžybų ritmą. Pažadu, kad su italais žaisiu daug geriau“, – goal.com cituoja W. Rooney pažadą.

„Italijos rinktinė – labai talentinga, kaip ir visos ankstesnės jų rinktinės. Jie turi itin techniškų žaidėjų, ypač aikštės viduryje. Visi jie gerai žaidžia kamuoliu, gerai kombinuoja ir atlieka perdavimus, turi pavojingų puolėjų ir solidžių gynėjų“, – varžovams komplimentus žėrė anglų rinktinės strategas Roy’us Hodgsonas.

„Ir be to, jie, žinoma, turi vieną geriausių pasaulio vartininkų Gianluigi Buffoną. Tad nėra abejonių, kad mūsų oponentas daugiau nei vertas būti čia. Kitą vertus, manau, kad ir mes turime žaidėjų, kurie italams kels nerimą“, – pridūrė treneris, pažymėjęs, kad tikisi sėkmės varžybose.

„Jeigu jau tau teko proga žaisti turnyre, turi tikėti savo galimybėmis. Turi tikėti, kad žaisdamas geriausią savo futbolą ir lydimas bent šiokios tokios sėkmės, gali nukeliauti visą kelią. Praeityje matėme gerų pavyzdžių, kaip Danijos 1992-ais ir Graikijos 2004-ais (abi netikėtai tapo Europos čempionėmis).

Nežinau, kaip žiniasklaida buvo nusiteikusi graikų atžvilgiu, bet atsimenu, jog danai buvo iš anksto nurašyti. Matydami tokius pavyzdžius galime visada savęs paklausti: „O kodėl ne mes?“, – samprotavo R. Hodgsonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)