Prasidėjus Lietuvos rinktinės stovyklai Palangoje A. Juškevičius priėmė sprendimą nebegrįžti į „Lietuvos ryto“ klubą, kuriame per pastaruosius dvejus metus vėl atgavo pasitikėjimą savimi, ir pasukti legionieriaus keliu. Bet paieškos bent kol kas nebuvo vaisingos.

„Neturiu ko slėpti – nieko nesu pasirašęs. Tikrai yra variantų ir jau keletą atmečiau – tiesiog ieškau sau geriausio“, – per daug į kalbas apie naujos darbovietės paieškas leistis nenorėjo Adas.

Visą situaciją žino tik Artūras – jis priėmė sau pačiam geriausią sprendimą. Taip, trenerio planas pasikeitė ir, manau, kad įnešė papildomų problemų. Bet yra kaip yra – nieko nepakeisi.
Adas Juškevičius
Nors jo galvoje ir sukasi mintys apie klubinius reikalus, daugiausiai krepšininkas šiuo metu koncentruojasi į darbą su rinktine. O veiksmo čia tikrai netrūksta – po šešių pergalių gimtinėje mūsiškiai išvyko į turnė po Ispaniją, Argentiną ir Braziliją, kur sužais dar penkerias draugiškas rungtynes.

„Pergalė prieš ispanus kažką pasako, nors čia ir nebuvo sensacija. Manau, kad žaidžiame neblogai, bet dar nedemonstruojame geriausio krepšinio ir norime optimaliausią formą pasiekti olimpiadoje. Einame teisinga linkme, ir, manau, kad viskas bus gerai“, – pozityviai į ateitį žvelgė jis.

Dėl jos Adas – jau ramus: Jonas Kazlauskas be didesnių dvejonių gynėją įtraukė į galutinį dvylikos žaidėjų sąrašą, kurį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau išsiuntė Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC). Į jį nepatekę Vaidas Kariniauskas ir Artūras Milaknis, norint išvengti nemalonių incidentų, su komanda į visas keliones turėjo vykti kartu, tačiau antrasis žaidėjas savo skambučiu pribloškė trenerių štabą – pranešė paliekantis rinktinę ir išvykstantis namo.

„Iš tiesų buvo šiek tiek netikėta, bet per daug neprikomentuosiu. Visą situaciją žino tik Artūras – jis priėmė sau pačiam geriausią sprendimą. Taip, trenerio planas pasikeitė ir, manau, kad įnešė papildomų problemų. Bet yra kaip yra – nieko nepakeisi“, – susidariusią situaciją iš krepšininkų pusės komentavo A. Juškevičius.

Ekipai likus be A. Milaknio ir neturint antro tikro įžaidėjo, J. Kazlausko akys dar labiau pakrypo į Adą. Bet combo gynėjas prisipažino, kad didelių problemų žaisti tiek pirmoje, tiek antroje pozicijose jam nėra.

Tiesa, žvelgiant iš statistinės pusės, akivaizdu, kad perimdamas atakų dirigento pareigas kaunietis nebeturi daug progų varžovus gniuždyti tiksliais tolimais šūviais.

Per pirmus tris draugiškus mačus rinkęs po 13 taškų ir pataikęs net 10 tolimų metimų iš 15, jis buvo vienas rezultatyviausių tarp visų rinktinės kandidatų.

Visgi paskutinėse dvejose rungtynėse, kai J. Kazlauskas daugiau eksperimentavo, Ado rezultatyvumas kaip reikiant sumažėjo: prieš baltarusius per 9 minutes jis nė karto neatakavo iš toli ir surinko tik 3 taškus, o mūšyje prieš Ispaniją jo žaidimo laiką apkarpė greitos pražangos – per 14 minučių pataikė 1 tritaškį iš 2.

Tačiau per šias dvejas rungtynes A. Juškevičius pasižymėjo 2 rezultatyvių perdavimų ir vos 0,5 klaidos vidurkiais. Akivaizdu, kad su kamuoliu krepšininkas šią vasarą jaučiasi kur kas užtikrinčiau nei 2014-ųjų metų planetos pirmenybėse.

Tąkart į rinktinės traukinį jis įšoko tik paskutinę akimirką, kai peties traumą patyrė Mantas Kalnietis. Bet į Rio de Žaneirą Adas važiuoja savo vietą komandos sudėtyje užsitarnavęs be jokių pašalinių veiksnių.

„Patekau į komandą, bet tai nieko nekeičia: reikia toliau išlikti susikoncentravusiam ir stengtis kiekvienose rungtynėse atrodyti vis geriau. Treneris mane stato abejose pozicijose: aš žinojau, kad taip bus, su tuo susitaikiau ir esu atradęs savo vietą“, – apie savo žaidimą kalbėjo gynėjas.

Pasaulio čempionate Ispanijoje A. Juškevičius vos per 19 minučių į komandos įnešdavo itin solidų indėlį – 8,2 taško ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo, o Lietuvos rinktinė tąkart nužygiavo iki elitinio ketverto bei liko per žingsnį nuo bronzinių apdovanojimų. Šią vasarą nacionalinei ekipai keliamas kiek kuklesnis tikslas – aštuntukas. Bet galbūt jos nariai turi didesnių tikslų?

„Olimpiadoje prireiks daugelio faktorių: sėkmės ir daug kitų dalykų. Mūsų tikslas vienas – laimėti kiekvienas rungtynes ir jose atiduoti visą save, o kaip bus – pamatysime“, – per daug įvykiams už akių neskubėjo krepšininkas.

Ketvirtadienį Malagoje lietuvių laukia antroji akistata su Europos čempionais ispanais, kurie Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo įveikti 87:83, o vėliau seks po du mačus turnyruose Buenos Airėse (Argentina) ir San Paule (Brazilija).

Rio de Žaneiro olimpinį krepšinio turnyrą mūsiškiai pradės rugpjūčio 7-ąją dieną, kuomet susitiks su šeimininke Brazilija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)