A. Juknevičius DELFI pasakojo apie artėjantį startą, tikslus bei Naujųjų metų šventę.

„Mano strategija yra tokia, kad aš turiu apsiuostyti, susitvarkyti ir tada važiuoti greičiau. Tikslas yra būti finiše, jeigu maratone esi ne finiše, kažką darei ne taip. Ambicijų yra daug nuo pat pirmų kilometrų, bet mūsų atveju taip būti negali, mes žinome, kad mūsų nesusidirbimas yra mūsų silpnoji pusė“, – sakė A. Juknevičius.

– Kokie yra tikslai Dakare?

– Visada stengiuosi neapriboti savęs įvardindamas kažkokias vietas. Planas minimum yra, kad lietuviai pagerintų savo pozicijas. Geriausias rezultatas yra 24 vieta, bent jau viena jeigu pagerinsim, jau bus progresas. Apsiribokime tuo, kad norisi palipėti aukščiau. Turime patirties, ambicijų, jeigu fortūna nenusisuks nuo mūsų, viskas turėtų būti gerai.

– Ar nejaučiate baimės prieš startą?

– Ne, priešingai, aš kaip tik paskutines dienas sunkiai leidžiu. Norėčiau greičiau startuoti, nes kai tu pradedi veikti, būna lengviau, taip pat kaip egzamine, kai atsisėdi ir pradedi spręsti uždavinius, pasidaro daug lengviau. Kiekviena diena ir tas laukimas truputį prailgsta, nes dabar nieko neveikiam, tiesiog laukiam, norisi greičiau, o tada viskas bus gerai.

– Kur sutiksite Naujuosius metus?

– Dar neplanavome, kur juos sutiksime, stengiamės labai nesiblaškyti, visa komanda užsisakome kažkokią kavinukę arba sugalvosime kažką linksmo, bet prie savo technikos arba savo viešbutyje.

– Bet šampano per Naujus metus išgersite su komanda?

– Būtinai, nesame visiškai sauso įstatymo komandoje įvedę, manau, kad Nauji metai dar bus ta šventė, kai paragausime.

– Benediktas Vanagas sakė, kad stichijos gali sutrukdyti. Ar jau domitės, kokios bus oro sąlygos?

– Stengiuosi iš anksčiau savęs neapsunkinti ir nesidomėti, kokios stichijos ten bus. Kas bebūtų, mes turėsime viską įveikti, dabar yra per anksti apkrauti save tokiomis mintimis. Mes turime būti pasiruošę viskam. Ar šlapia, ar šalta, ar karšta – mes vis tiek viską įveiksime.

– Ar jaučiatės 100 proc. pasiruošę, ar kaip studentams galbūt vienos nakties dar trūksta?

– Tikrai jaučiamės pilnai pasiruošę, visada kažką galima padaryti dar geriau, bet tobulumui ribų nėra. Žiūrint į kitus metus, mes žinome, ką dar tobulinsime, bet šiemet mes padarėme labai daug ir viską laiku, todėl tikrai jaučiamės ramūs.

Dakaro ralio maratonas Argentinoje startuos jau šį šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)