„Pernai jis žymiai labiau degė noru. Net turėjo pravardę Dominatorius, Terminatorius. Ėjo kiaurai ir visus vertė iš koto. Šiemet to truputį pasigedome“, – savo sprendimą atsisakyti aukštaūgio argumentavo Jonas Kazlauskas.

„Nenoriu komentuoti trenerio pasisakymų. Čia – jo nuomonė. Nenoriu veltis į diskusijas, – atkirto pats A. Gudaitis. – Aišku, visada liūdna, ypač, kai antrus metus iš eilės iškrenti iki čempionato likus vos kelioms dienoms. Bet į viską žvelgiu pozityviai – daugiau nei mėnesį praleidau kartu su geriausiais Lietuvos krepšininkais. Jaučiuosi patobulėjęs, sveikas ir pasiruošęs dirbti“, – savo plušėjimą su rinktine įvertino žaidėjas.

Kol Jonas Valančiūnas už Atlanto dirbo pagal individualų treniruočių planą, o Robertas Javtokas gydėsi mikrotraumas, A. Gudaitis turėjo geras galimybes pasireikšti. Per dvejas rungtynes su australais jis vidutiniškai rinko po 9 taškus ir 5 kamuolius.

Tačiau vėliau sugrįžo kiti vidurio puolėjai, be to, prieš „Huawei Cup“ turnyrą aukštaūgis apsirgo, todėl vis dažniau laiko praleido ant atsarginių suolo. Per 10 kontrolinių mačų A. Gudaitis ant parketo pasirodė vos keturiuose: vidutiniškai jis rinkdavo po 6,25 taško ir po 4,25 kamuolio.

„Manau, treneris jau žinojo, kurie žaidėjai važiuos į čempionatą ir leido jiems įsižaisti. Toks jo sprendimas“, – paklaustas, ar nesijaučia nesulaukęs pakankamai galimybių pasireikšti, atsakė aukštaūgis.

Kauno „Žalgiryje“ A. Gudaitis žaisdavo penktoje pozicijoje, bet Lietuvos rinktinėje klaipėdietis turėjo net tris konkurentus. Tuo metu ketvirta pozicija, kurioje jis turėtų žaisti Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube, nebuvo aukštaūgio stiprioje pusė.

„Šiuo metu jis geriau žaidžia penktoje pozicijoje, todėl tikrai nesistengsiu jo perlaužti. Nenoriu jam pakenkti“, – po antro mačo su australais sakė J. Kazlauskas.

„Penktas ar ketvirtas – man nesvarbu, kuriuo numeriu žaisti. Aš tiesiog noriu būti universalesnis žaidėjas ir tiek. Artėjančiame sezone ir stengsiuosi tokiu tapti“, – apie ateitį nacionalinėje komandoje ir sostinės klube kalbėjo A. Gudaitis.

NBA naujokų biržoje jį 46-u šaukimu pasikvietė Filadelfijos „76ers“, bet po kelių dienų perleido Sakramento „Kings“ komandai. Vėliau krepšininkas priėmė ne itin populiarų sprendimą ir iš „Žalgirio“ persikėlė į „Lietuvos rytą“. Pagrindinė to priežastis – vyriausiasis treneris Marcelo Nicola, kuris padės A. Gudaičiui tapti universalesniu žaidėju.

„Atvažiavau laimėti. Jeigu komanda yra laiminti – kiekvienas žaidėjas tampa kažkuo daugiau. Laiminčios komandos žaidėjų vertė didesnė. Dirbsime sunkiai ir stengsimės laimėti“, – ryžtingai prieš naująjį sezoną nustikęs buvo ekipos naujokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)