Per paskutinį ketvirtį ispanai sugebėjo pelnyti vos du taškus, į kuriuos turkai atsakė spurtu 16:0 ir iškovojo svarbų įskaitinį tašką antrajam etapui.

Ispanijos rinktinė jau anksčiau buvo užsitikrinusi pirmąją vietą A grupėje, o turkai tik prieš pirmadienio mačą sužinojo, kad važiuos į Vilnių.

Turkams dovanėlę įteikė juos pačius sekmadienį sensacingai nugalėję Lenkijos krepšininkai, kurie nesugebėjo pratęsti sėkmingo pasirodymo ir pirmadienį nusileido britams. Ši nesėkmė lėmė, kad Turkijos ekipa dėl geresnio tarpusavio taškų santykio su lenkais ir britais būtų ir taip užėmusi trečiąją poziciją A grupėje.

Antra A grupėje liko Lietuvos komanda.

Ispanijos, Lietuvos ir Turkijos rinktinės į antrąjį etapą vešis po vieną įskaitinę pergalę.

Antradienis čempionate bus poilsio diena, o kovos Vilniuje startuos trečiadienį.

Rungtynės

Pirmame kėlinyje Marco Gasolio į priekį vedami ispanai iškart įgijo iniciatyvą (11:6). Turkijos rinktinė prisivijo oponentus (11:10), bet šie vėl šoktelėjo pirmyn ir po pirmojo kėlinio jau atitrūko (19:10).

Antrasis ketvirtis prasidėjo turkų minispurtu 5:0, tačiau varžovus atšaldė aikštelėje pasirodžiusio J. C. Navarro tolimas šūvis ir greita kontrataka (24:15). Vis dėlto ispanai niekaip negalėjo sugaudyti Emiro Preldžičiaus, kurio metimai vėl mažino skirtumą (24:21).

Vėliau žaidimas išsilygino – įpusėjus kėliniui Ispanijos rinktinė turėjo nedidelę persvarą (29:24), bet turkai žingsnis po žingsnio pasivijo varžovus ir po Omero Asiko dėjimo santykis tapo lygus 35:35. Kėlinio pabaigoje tritaškį smeigęs Jose Manuelis Calderonas suteikė ispanams vieno metimo pranašumą (38:35).

Po didžiosios pertraukos taškus rinko Serge’as Ibaka (41:35), dar du puolėjo baudos metimai didino Ispanijos persvarą (45:37). Turkų gretose vienintelis nenurimo E. Preldžičius, kuriam šią dieną krito metimai ir nuo lentos (45:40). Tuo metu ispanų gretose iš toli pataikė net M. Gasolis (48:40).

Netrukus Ispanijos rinktinės vidurio puolėjas buvo nubaustas nesportine pražanga ir Turkijos krepšininkai tuo pasinaudojo mažindami atsilikimą, o kitoje atakoje Enderas Arslanas taikliai atakavo iš toli (48:47).

Po minutės pertraukėlės Ispanijos komanda sėkmingiau gynėsi, bet vangiame puolime taškus rinko tik Felipe Reyesas, kuris dar ir prametė dvi baudas (52:47). Lengviau atsikvėpti treneriui Sergio Scariolo leido tikslūs R. Fernandezo baudos metimai (54:47), o prieš lemiamą ketvirtį ispanai turėjo 6 taškų pranašumą (55:49).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje abi komandos sunkiai „krapštė“ taškus, bet pirmieji ledus pralaužė Turkijos krepšininkai. Po E. Arslano dvitaškio su pražanga skirtumas sumenko iki vieno šūvio (55:57). Netrukus O. Asikas lygino rezultatą (57:57), o turkų spurtą iki 11:0 tritaškiu pratęsė Omeras Onanas (60:57).

Sutrikę ispanai šaudė pro šalį – taškų nesugebėjo pelnyti beveik 8 minutes, o likus žaisti 51 sek. dar ir abi baudas prametė R. Fernandezas. O ilgai tylėjęs Hidayetas Turkoglu smeigė tritaškį ir priartino Turkiją prie pergalės (63:57).

M. Gasolis net nepataikė į lanką, o E. Arslano ranka prie baudų metimo linijos nedrebėjo (65:57). Paskutiniai ispanų metimai taip pat buvo netikslūs ir Turkijos rinktinė iškovojo svarbią pergalę.

Ispanija – Turkija 57:65 (19:10, 19:25, 17:14, 2:16)

Ispanija: Marcas Gasolis 12 taškų (1/3 trit., 4/7 dvit., 1/1 baudos; 5 atk. kam.), Rudy Fernandezas ir Felipe Reyesas (6 atk. kam.) po 11, Juanas Carlosas Navarro ir Serge’as Ibaka (8 atk. kam.) po 9.

Turkija: Emiras Preldžičius 18 (3/5 trit., 4/6 dvit., 1/1 baudos; 5 atk. kam.), Omeras Asikas (8 atk. kam.) ir Hidayetas Turkoglu po 12, Enderas Arslanas 10.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją