„Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Džiugina tai, kad laimėjome. Kitas dalykas yra tas, kad greičiau ne mes laimėjome, o latviai pralaimėjo, sprendžiant pagal tą žaidimą, kuris buvo. Jie labai tragiškai atakavo – jeigu būtų pataikę kaip jiems įprasta, būtume turėję daug problemų“, – mano A. Brazys.

Pasak trenerio Lietuvos rinktinės žaidime norėtųsi daugiau laisvumo bei geresnio žaidimo tiek puolime tiek gynyboje. Kaip vieną pagrindinių problemų jis įvardija statišką puolimą ir prastoką mūsų liaupsinamos priekinės linijos išnaudojimą.

„Kalbant apie pozicinį puolimą, akcentuojamas žaidimas per priekinę liniją, bet tas žaidimas yra labai statiškas – mažai tam skirtų derinių, paprasčiausiai įmetamas kamuolys priekinės linijos žaidėjams ir laukiama ką jie padarys“.

A. Brazys tikisi, kad Lietuvos žaidimas gerės, o žaidėjai pagaliau pradės jausti malonumą būdami aikštelėje.

„Nėra judesio puolime, iš tikrųjų nesižiūri žaidimas. Nesimato, kad jis judėtų į priekį, kas baisiausia. Trūksta tarpusavio supratimo, ugnelės, nesijaučia komandinės dvasios aikštelėje. Tikiuosi tai dar pasitaisys. Mums trūksta laisvumo, nepelnome greitų taškų, kiekvienus taškus gimdome, kiekviena ataka vyksta su vargu. Norisi, kad žaidėjai jaustų malonumą. Pasižiūri į žaidėjų veidus ir nematai, kad jie džiaugtųsi žaidimu, nebent po sudėtingų metimų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (389)