„3 už Lietuvą“ Alytaus ture komandos tradiciškai buvo suskirstytos į keturis pogrupius. A grupėje į ketvirtfinalio etapą žengė „Ryklių“ ir „Lazdijų“ mėgėjų komandos.

Varžybų žiūrovų laukė staigmena B grupėje – su vaikinais petys į petį kovojo merginų ekipa „RiRuGeRi“. Iš buvusių Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės kandidačių sudaryta komanda kibo į atlapus vaikinų komandoms, tačiau pastarieji nebuvo tokie džentelmeniški ir merginas paliko paskutinėje grupės vietoje.

C grupėje ekipos „Randers“ ir „Stipinas“ pateko į tolimesnį etapą.

Paskutinėje – D grupėje – į ketvirtfinalį žengė „Urmas“ ir „Druskininkai“.

Pirmieji ginklus ketvirtfinalio varžybose surėmė „Bembiai“ ir „Rykliai“. Pastarieji nusileido varžovams rezultatu 8:10. Panašiai įvykiai klostėsi mače tarp „Megėjų“ ir „Lazdijų“. Dzūkų krašto atstovai nusileido „Mėgėjams“ 7:10.

Atkakliausia kova ketvirtfinalyje užfiksuota tarp „Druskininkų“ ir „Randers“ krepšininkų. Jaunieji druskininkiečiai tik pačioje rungtynių pabaigoje turėjo pripažinti fiziškai stipresnių oponentų pranašumą 15:16. Paskutinį bilietą į pusfinalį iškovojo „Urmo“ komanda, susidorojusi su „Stipino“ žaidėjais net 7:0.

Pusfinalyje pirmosios dėl bilieto į finalą kovojo „Bembio“ ir „Randers“ komandos. Atkakli kova aikštėje vyko dėl kiekvieno kamuolio ir aikštės metro. Rungtynių laikui artėjant į pabaigą tiksliau sužaidė komanda „Randers“, iškovojusi pergalę 11:9.

Antrąja mėgėjų finalo dalyve tapo „Mėgėjų“ komanda. Labiau technišką, o ne mėgėjišką žaidimą parodę krepšininkai įveikė „Urmo“ žaidėjus, kurie rungtynių pabaigoje nerado kelių krepšio link ir pralaimėjo rungtynes trijų taškų skirtumu – 8:5.

Didžiajame finale dėl teisės rungtyniauti prieš krepšinio legendas susitiko „Randers“ ir „Mėgėjų“ komandos. Nuo pat pirmųjų minučių aikštelėje sąlygas diktavo „Mėgėjai“. Tiksliai atakavę krepšį bei spaudę „Randers“ žaidėjus gynyboje, „Mėgėjai“ netruko susikrauti apčiuopiamą pranašumą 4:1 ir 8:4. Keturis tolimus šūvius „įsmeigę“ rungtynių lyderiai išlaikė apsukas iki pat susitikimui skirto laiko pabaigos ir šventė pergalę rezultatu 19:10.

Po finalinių rungtynių „Mėgėjų“ ekipos krepšininkas Donaldas Jankauskas pripažino, jog paskutinė dvikova mėgėjų atrankos varžybose nebuvo lengva: „Varžovai buvo geri. Mums pasisekė, jiems – ne. Pataikėme keletą metimų ir sugebėjome atitrūkti.“

Geriausią „3 už Lietuvą“ turo Alytuje komandą sudarė Donaldas Jankauskas, Arūnas Rimas ir Karolis Tarvydas. Krepšininkai iškovojo teisę rungtyniauti prieš krepšinio legendas – Tomą Masiulį, Gintarą Staniuli, Tomą Pačėsą bei verslininką Antaną Guogą.

„Turo „3 už Lietuvą“ startas Kėdainiuose ir atkaklios kovos Alytuje įrodė, kad susidomėjimas šiuo projektu yra didžiulis. Esu prisiekęs krepšinio gerbėjas, pats aktyviai žaidžiantis iki šiol, tad neatsitiktinai mano vadovaujama įmonė ir sutiko remti projektą, kuris kelia domėjimąsi krepšiniu, skatina sirgalių mobilizaciją prieš netrukus prasidėsiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą“, - sakė bendrovės „Smscredit.lt“ generalinis direktorius Gediminas Velička.

Kaip susiklostė krepšinio legendų ir „Mėgėjų“ dvikova Alytuje, sužinosime jau šiandien vakare, 19:50 per TV3.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija ir integruotos komunikacijos agentūra „vipcommunications“. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI (http://sportas.delfi.lt/3-uz-lietuva/). Reportažus iš turnyrų miestuose rodo TV3 televizija.

Turo varžybų nuostatai

1. VARŽYBŲ DALYVIAI

1.1. Miestų (miestelių) ar rajonų turnyruose gali dalyvauti visi norintys – berniukai ir vyrai, mergaitės ir moterys (neskirstant į grupes pagal lytį) be jokių amžiaus apribojimų.

Šiame turnyre negali žaisti LKL, NKL ir užsienio profesionalių komandų žaidėjai, 2012–2013 m. sezone įtraukti į šių komandų paraiškas ir sužaidę nors vienas oficialias rungtynes.

1.2. Maksimalus komandų skaičius viename mieste – 64.

1.3. Komanda gali registruoti 4 žaidėjus. Rungtynes privalo pradėti po 3 abiejų komandų žaidėjus.

1.4. Varžybose dalyvaujanti komanda privalo turėti vienodą varžybų aprangą su numeriais.

1.5. Visi varžybų dalyviai registruodamiesi patvirtina, kad jie yra sveiki ir varžybose dalyvauti gali.

1.6. Registruojant dalyvius, pirmenybė teikiama to miesto (miestelio) ar rajono, kuriame vyksta varžybos, gyventojams.

1.7. Varžybų metu visi varžybų dalyviai privalo turėti dokumentą (su nuotrauka), patvirtinantį jų tapatybę (pasą, asmens tapatybės kortelę).

1.8. Ta pati komanda (visi jos dalyviai) gali dalyvauti tik viename mieste (miestelyje) ar rajone vykstančiose varžybose.

1.9. Į finalo varžybas Kaune patekusi komanda gali pakeisti 1 žaidėją.

2. VARŽYBŲ VIETA, DATOS, LAIKAS IR SISTEMA

2.1. Varžybų vieta, data

Kėdainiai, Rinkos aikštė (rugpjūčio 4 d.)

Alytus, prie Alytaus sporto rūmų, Naujoji g. 52 (rugpjūčio 6 d.)

Kaišiadorys, Kaišiadorių rajono savivaldybės aikštė, Bažnyčios g. 4(rugpjūčio 9 d.)

Panevėžys (rugpjūčio 11 d.)

Jonava (rugpjūčio 13 d.)

Nida (rugpjūčio 16 d.)

Šilutė (rugpjūčio 18 d.)

Jurbarkas (rugpjūčio 20 d.)

Radviliškis (rugpjūčio 22 d.)

Vilkaviškis (rugpjūčio 25 d.)

Trakai (rugpjūčio 27 d.)

Kaunas (finalas) (rugsėjo 1 d.)

2.2. Miestų (miestelio) ar rajono turnyro dalyvių registracija vyksta nuo 12:00 iki 12:30. Varžybos prasideda 13:00.

2.3. Varžybų sistema – vieno minuso arba mišri, jeigu užsiregistruoja mažiau nei 16 komandų. Komandų eiliškumas turnyre nustatomas burtų keliu.

2.4. Miestų (miestelio) ar rajono mėgėjų turnyro komandai nugalėtojai suteikiama teisė žaisti su Lietuvos krepšinio legendų rinktine.

2.5. Visų miestų (miestelių) ar rajonų komandos, įveikusios Lietuvos krepšinio legendų komandą, patenka į finalo varžybas Kaune. Jei nė viena mėgėjų komanda nelaimės prieš Lietuvos krepšinio legendų komandą, finalo varžybose Kaune dalyvaus dvi geriausiai sužaidusios mėgėjų komandos (pralaimėjusios mažiausiu taškų skirtumu Lietuvos krepšinio legendų komandai). Finalinių varžybų nugalėtoja iškovoja teisę vykti į Europos vyrų krepšinio čempionatą Slovėnijoje.

3. KOMANDŲ REGISTRACIJA

3.1. Komandų registracija vyksta naujienų portale DELFI, adresu http://sportas.delfi.lt/krepsinis/turas-per-lietuva-3-uz-lietuva-registruok-komanda.d?id=61826523

4. VARŽYBŲ TAISYKLĖS

4.1. Varžybų taisykles žaidėjai gali gauti varžybų vietoje.

4.2. Visų varžybų metu žaidžiama tik su organizatorių kamuoliais.

4.3. Mėgėjų turnyro rungtynių trukmė – 10 min. (laikas nestabdomas).

4.4. Rungtynių su Lietuvos krepšinio legendomis trukmė – 7 min.

Teisė spręsti dėl nuostatuose neapibrėžtų punktų paliekama turo organizatoriui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)