Į Rūtos sėkmę socialiniame tinkle „Twitter“ žaibiškai reagavo kiti sportininkai. Žinoma, lietuvę suskubo sveikinti tautiečiai, pavyzdžiui – krepšininkai Martynas Pocius ir Deividas Dulkys. Bet ji sulaukė ir užsienio žvaigždžių pripažinimo – Anglijos ir Olandijos futbolo žvaigždės Wayne'as Rooney ir Robinas van Persie neslėpė susižavėjimo lietuvės pateikta olimpine sensacija.

Britų olimpietis, plaukikas, lietuvės treniruočių partneris Anthony Jamesas taip pat lenkiasi prieš Rūtos talentą. „Labai didžiuojuosi savo komandos drauge Rūta Meilutyte, - „Twitter“ rašo Plimute gimęs plaukikas. - Penkiolikmetė ir olimpinė čempionė! Niekas to nenusipelno labiau už ją!“

R. Meilutytė sulaukė ir diplomatinio korpuso sveikinimų. Pavyzdžiui, Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius savo „Twitter“ paskyroje rašė: „Džiugios žinios iš Londono, sveikinimai Rūtai Meilutytei ir Lietuvai puikios pergalės 100 metrų krūtine rungtyje. Latvija džiaugiasi.“

Jis vėliau asmeniškai pasveikino diplomatą Renatą Norkų, šiemet pradėjusį eiti Lietuvos ambasadoriaus Maskvoje pareigas. „Rūta buvo fantastiška. Beje, Latvijos „Twitteris“ sprogo sveikinimais, seniai nemačiau tiek emocijų“, - rašo E. Rinkevičius.

Tuo metu rusų sporto dienraštis „Sovetskij sport“ R. Meilutytę pavadino 15-mete terminatore su Dainiaus Kasparaičio žvilgsniu.

„Deja, ji plaukia už Lietuvą“

Plaukimo sensaciją ne mažiau aktyviai aptarinėjo ir žiniasklaida. Žinoma, britų žurnalistai nepraleido progos paminėti, kad Rūtą treniruoja jų tautietis Johnas Ruddas, o pati plaukikė savo talentą ugdo ne Lietuvoje, o Didžiojoje Britanijoje.

„Rūta Meilutytė: Plimuto moksleivė laimi olimpinį auksą plaukime krūtine. Deja, ji plaukia už Lietuvą!“ - savo „Twitter“ paskyroje rašo britų „Daily Mail“.

Panašiu pastebėjimu dalijasi ir „Telegraph“ sporto redakcija. O BBC savo skaitytojams pataria pasižiūrėti ne tik 100 metrų plaukimo krūtine finalą, kuriame Rūta sudrebino sporto pasaulį, bet ir „dar geresnį“ lietuvės interviu po sensacingos pergalės.

Amerikiečių „USA Today“ sporto redakcija žavisi penkiolikmetės pasiekimu. „Kai man buvo 15, gavau leidimą mokytis vairuoti“, - savus pasiekimus tokiame amžiuje prisimena amerikiečiai.

Wayne'o Rooney ir Robino van Persie sveikinimai Rūtai Meilutytei
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (617)