„Kasėm ir kasėm. Ir visą laiką ant kopos keteros, vos ne ant Alpių viršūnės. Baisu net iš mašinos išlipti“, – kalbėjo vyrai.

Ekipažas šiandien startavo vienoje gretoje su Cyriliu Despres. Saulius Jurgelėnas juokavo, kad pačioje pradžioje net nesuprato, kas vyksta, mat važiavo ir stebėjosi, kodėl prancūzas, atstovaunantis „Mini“ komandai, vis dar jų nelenkia.

„Tada, matyt, C. Despres prisiminė, kad lenktyniauja ir kaip mynė, taip ir numynė pro šoną. Supratome, kad ten kito kalibro visiškai automobiliai. Bet su 4x4 „Mini“ – galime stumdytis“, – konstatavo patyręs šturmanas.

Deja, pasak jo, viską, ką aplenkė, lenktynininkai į priekį praleido visus, ką aplenkė 9-ame greičio ruože. Žaliąjį ekipažą pasivijo ir Benediktas Vanagas, ir Antanas Juknevičius.

Tačiau kastis iš smėlio teko tiek, kad V. Žala prisipažino, jog būtų bet ką atidavęs už kondicionierių – tokia kaitra, o šturmanas juokavo, kad prieš porą dienų nusikarpė nagus – gal ilgesniais būtų daugiau smėlio iškasęs.

Ekipažas pasakojo, kad tol, kol buvo šešėlių, tikrai važiuoti nebuvo sudėtinga. Tačiau pakilus saulei nustojo matytis klampiausios vietos. Tačiau nepaisant to, Dakaro greičio ruožo finišą lenktynininkai pasiekė automobilio neapgadinę.

„Mes labai saugojomės, bet kolegai Benediktui pasakyčiau, kad taip, tu nori būti greitas, bet tausok automobilį – tokių jo šuolių buvo. Buvo ir atkarpų, kur mes vienodai važiavome, bet po to pradėjome kastis ir viskas“, – kalbėjo S. Jurgelėnas.

Nors ekipažą aplenkė vėliau startavęs Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis, „Craft bearings“ ekipažas, visgi „Agrorodeo“ poziciją sugebėjo susigrąžinti.

„Antaną prisivijome pasikabinusį ant kopos viršūnės. Kažkas buvo negerai su hidrauline koja – atgal nesulindo. Mechanikams skambinėjo“, – kalbėjo V. Žala.

Po finišo 13-oje vietoje, V. Žala ir S. Jurgelėnas absoliučioje įskaitoje yra preliminariai 12-i.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)