6 porcijoms reikės:

6 gabalėlių vištos,
prieskonių,
30 g miltų,
žiupsnelio šviežių arba džiovintų čiobrelių,
1 citrinos,
100 g sviesto,
2 svogūnų,
200 ml sauso balto vyno,
100 ml vištienos sultinio,
1 valg. šaukšto miltų,
100 ml grietinėlės,
2 prinokusių avokadų.

Sumaišykite miltus, prieskonius, čiobrelius ir labai smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę. Šiame mišinyje apvoliokite vištieną. 2/3 sviesto ištirpinkite keptuvėje ir kai jis įkais, vištienos gabalėlius gražiai apkepkite. Vištieną sudėkite į troškinimui tinkamą indą.

Likusį sviestą ištirpinkite kitame inde, jame apkepkite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Supilkite vyną ir su miltais sumaišytą sultinį. Viską užvirkite ir pavirinkite, kol sutirštės.

Padažą supilkite ant apkeptos vištienos. Indą uždenkite ir troškinkite pakankamai karštoje orkaitėje, kol vištiena bus minkšta. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite, kad nustotų virti skystis. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite.

Nuluptas avokadas supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis. Avokadas sudėkite ant troškinio ir dar 10 min. patroškinkite, tik jau nekarštoje orkaitėje.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją