Socialdemokratinės koalicijos garbės pirmininko Prezidento Algirdo Brazausko nuomone, "tokia didelė opozicija Seime turi puikias sąlygas sėkmingai dirbti Lietuvos labui, rūpintis žmonių interesais".

Tai Prezidentas pareiškė šeštadienį Mokslų akademijoje vykusiame LDDP tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstomi 2000 metų Seimo rinkimų rezultatai ir partijos taktika dirbant opozicijoje.

Prezidentas A.Brazauskas pažymėjo, kad rinkėjai balsavo už LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) susijungimą ir paragino nedelsiant žengti šį žingsnį.

LDDP rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis savo pranešime pabrėžė, kad A.Brazausko socialdemokratinę koaliciją palaikė beveik pusė milijono rinkėjų, todėl rinkimų rezultatus galima vertinti kaip įspūdingą socialdemokratijos pergalę.

Taryba priėmė sprendimą dėl IX LDDP suvažiavimo sušaukimo kitąmet sausio-vasario mėnesį. LDDP tarybos prezidiumas įpareigotas deleguoti partijos atstovus į LDDPLSDP komisijas bendros partijos programos ir statuto projektams parengti.