Daugelis specialistų nepraranda optimizmo, kad vidurio puolėjas po kiek laiko grįš į aikštę, nors medikų prognozės kol kas ir niūrios.

Lietuvos rinktinės ir "Šiaulių" treneris Antanas Sireika: "Tai - baisus dalykas, svarbiausia, kad Dievas jam duotų jėgų kuo greičiau pasveikti. Lietuvos krepšiniui ši nelaimė - didžiulis nuostolis.

Rinktinei Roberto netektis atsilieps labai smarkiai. Į treniruočių stovyklą planuojame susirinkti birželį, nes mūsų laukia turnyras Atėnuose, varžybos Milane.

Be R.Javtoko, iš "centrų" ketinome kviesti tik Gintarą Einikį, nes Eurelijus Žukauskas nebus baigęs Rusijos čempionato. Dabar iškilo daug galvosūkių.

Kai šiandien (vakar. - Red.) atėjau į "Šiaulių" treniruotę, drabužinėje buvo mirtina tyla. Klausiu žaidėjų: Kas nutiko? Jie sako: kalbamės apie Robertą.

Galime išgyventi dėl to, bet nieko pakeisti negalime".

Lietuvos rinktinės ir Kauno "Žalgirio" trenerių asistentas Gintaras Krapikas: "Tai, kaip Roberto netektis paveiks "Lietuvos rytą" ir Lietuvos rinktinę, dabar - antraeilis dalykas.

Nors R.Javtokas buvo pagrindinių mūsų varžovų "centras", apie tai net negalvojame. Tai didelė nelaimė, ir mes iš visos širdies linkime jam kuo greičiau pasveikti.

Baisu, kad tokia tragedija nutiko labai jaunam krepšininkui, kuriam viskas dar buvo priešaky.

Net neabejoju, kad Robertas grįš į aikštę. Jis dar labai jaunas ir organizmas pats kovos su traumų padariniais. Tikiu, kad gydytojai irgi atliks viską, kas būtina.

Kaip į šią nelaimę reagavo "Žalgirio" žaidėjai? Manau, kad visų reakcija buvo vienoda - buvome sukrėsti".

Lietuvos vyrų rinktinės ir Permės "Ural Great" (Rusija) trenerių asistentas Valdemaras Chomičius: "Tai didelė tragedija, nes Robertas buvo vienas perspektyviausių krepšininkų.

Bet manau, kad jis fiziškai bei morališkai tvirtas, todėl turėtų reabilituotis.

Yra nemažai pavyzdžių, kai po tokių avarijų atletai grįžo į aktyvųjį sportą".

Buvęs ilgametis "Žalgirio" ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Vladas Garastas: "Roberto pasitraukimas ir "Lietuvos rytui", ir šalies rinktinei gerai neatsilieps. Man pačiam yra tekę atsidurti panašioje situacijoje ir žinau, ką tai reiškia.

1990 metais su Sovietų Sąjungos rinktine rengiantis pasaulio čempionatui Argentinoje iki pirmenybių likus maždaug mėnesiui per autoavariją žuvo 210 cm ūgio vidurio puolėjas Valerijus Goborovas.

Tokios nelaimės labai veikia kolektyvą, tai atsiliepia ir rezultatui. R.Javtokas buvo pasiekęs tam tikrą meistriškumo lygį. Dėl šios netekties sugriuvo komandos taktika.

Legendinis Rusijos treneris Aleksandras Gomelskis, atsisveikindamas su krepšininkais, visada sakydavo: "Saugok save".

Žmogus pirmiausia turi saugotis pats. Ypač atletas.

Pastaruoju metu sportininkams ima trūkti vidinės drausmės, atsakomybės ne vien prieš save, bet ir prieš komandos draugus, trenerius.

Ką dabar daryti treneriui, kuris kūrė strategiją, galvodamas apie tai, kad žais R.Javtokas.

"Lietuvos ryto" jau nelaikau LKL finalo favoritu.

Roberto nelaimė didelė tragedija ir Lietuvos rinktinei, kurioje dabar bus tik vienas pajėgus vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas.

Baisu, kad nelaimė paprastai griebia geriausius".