Konkurso „Baltic Brand Formula ’2006” laureatai buvo paskelbti ir iškilmingai pagerbti birželio 2 d. Jūrmaloje, Latvijoje, vykusios oficialios ceremonijos metu. Geriausiųjų nominacijas laimėję prekės ženklai apdovanoti pagrindiniais prizais, o atskirose kategorijose nugalėję prekės ženklai įvertinti specialiais diplomais.

Taip pat paskelbti atskirose kategorijose nugalėję prekės ženklai. Geriausiu prekės ženklu Lietuvoje žiniasklaidos kategorijoje tapo „Kelias į žvaigždes“, įvertintas ir kaip geriausias prekės ženklas Lietuvoje. Lietuvos tabako ir alkoholio produkcijos kategorijoje apdovanotas „Švyturys“, taip pat pripažintas antru geriausiu prekės ženklu Lietuvoje. Už novatoriškus rinkodaros sprendimus įvertintas „Sobieski“ gavo specialų diplomą.

Geriausiu prekės ženklu Latvijoje pripažintas „Rimi”. Iš viso konkurse dalyvavo 44 prekės ženklai.

Konkurso „Baltic Brand Formula ’2006” nugalėtojai įgis teisę naudoti geriausio prekės ženklo nominaciją reklamoje ir kitoje viešoje komunikacijoje, taip pat ant laimėjusių prekės ženklų pakuočių. Visos bendrovės galės pasinaudoti konkurso metu atliktais tyrimų rezultatais, leisiančiais įvertinti bendrovių rinkodaros strategijų efektyvumą ir pozicijas rinkoje.

2005 metais geriausiu Baltijos šalių prekės ženklu buvo pripažintas „Hansabank”, o geriausiu prekės ženklu Lietuvoje – LNK.

Šių metų konkurse „Baltic Brand Formula” prekės ženklų vertinimą sudarė dvi dalys – sociologinis tyrimas ir ekspertų įvertinimas. Sociologinio tyrimo metu, kuris atliktas kartu su konkurso tyrimų partnere „Spinter tyrimai”, buvo apklausta po tūkstantį žmonių kiekvienoje Baltijos šalyje, įvertinant prekės ženklų žinomumą, vartotojų ištikimybę atskiriems prekės ženklams, konkurse dalyvaujančių prekės ženklų kokybę ir vertę.

Lietuvoje ir Latvijoje sudarytos nacionalinės ekspertų komisijos, į kurias įėjo prekės ženklų ekspertai ir didžiausių reklamos agentūrų vadovai, vertino prekės ženklų unikalumą ir atpažįstamumą, tyrė kaip prekės ženklai atitinka vartotojų poreikius. Konkurso laimėtojais buvo paskelbti geriausio bendro įvertinimo sulaukę prekės ženklai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją