Nebuvo skaudžių žodžių ir nevienareikšmių situacijų, tarp jūsų neperbėgo “lemtinga moteris”, kuri galėtų jus išskirti. Bet faktas lieka faktu: jūs vėl pasitinkate dieną vienatvėje.

Jeigu išsiskyrimas su partneriu jums – įprastas reikalas, verta rimtai susimąstyti. Gyvenimas bėga, vyriškiai dingsta, potencialūs jaunikiai, vyrai, meilužiai prapuola. Kas tai – totalus nesisekimas? Bet juk negali taip nuolat nesisekti. Greičiausiai „chroniški“ išsiskyrimai turi savas realias priežastis. Pats laikas jas išsiaiškinti ir suprasti savo klaidas, kurios vis pasikartoja ir ištikimai saugo jūsų vienatvę.

Dažniausiai šiandieninės nesėkmės pasitinka mus iš už pragyventų metų kampo. Baimės, įkvėptos išgyventos širdgėlos, neleidžia normaliai vystytis naujiems santykiams. Psichologai tai vadina „sąmoningu sabotažu“. Kalbant paprasčiau, mus esame veikiami išgyventų jausmų ir patys vengiame laimės, vaidindami vieno iš septynių psichologinių vaidmenų rėmuose. Kokie tai vaidmenys?

Ledi Kazanova

Ji labiausiai mėgsta nepasiekiamus vyriškus. Ir kai tik „objektas“ pradeda kreipti į ją dėmesį, ji visiškai praranda susidomėjimą juo.

Iš tikrųjų viskas vyksta taip – jūs susipažįstate su žmogumi ir suprantate, kad jis „ ne jūsų nosiai“. Jis geresnis už jus. Jis kitoks. Nepasiekiamas. Būtent todėl jūs, būdama ne kvaila ir išsilavinusi moteris, atgaminate visas žinomas moteriškas gudrybes ir spąstus vien tik tam, kad jį sudomintumėte.

Vyrai puikiausiai žino visas šias gudrybes, bet kiekvieną kartą jie nuolankiai ir klusniai užkimba ant kabliuko tam, kad greičiausiu laiku nuo jo nutrūktų. Jūs nujaučiate, kad artėja pabaiga ( juk tai jau kartojasi ne pirmą kartą) ir metate „grobį“ pati, eilinį kartą nustebindama drauges, stebėjusias jūsų romaną.

Moteris-Kazanova turi vieną išeitį: ne reikalauti „nepasiekiamųjų“ dėmesio, o pasižiūrėti ir į tuos, kam ji iš tikrųjų patinka. Žiūrėk, gal joje užgims atsakomasis jausmas – ir tada viskas susiklostys puikiai. Draugės, žinoma, bus nuviltos...

Amžinoji auka

Įsitikinusi, kad kraugeriai vyrai moka tik imti ir nieko neduoda mainais. Iš tikrųjų ir imti, ir duoti reikia protingai. Jam blogai? Jūs jau čia. Jums blogai? Aplink vien tik Sacharos dykuma, ir nei vienos gyvos dvasios. Kodėl? Susimąstykite: ar nejaučiate kokio nors malonumo, taip susiklosčius įvykiams panašiose situacijose? Pasąmoningai baimindamasi, kad partneris bus rūpestingas ne mažiau, nei jūs pati, jūs tiesiog neleidžiate jam jums padėti. Jo dovanos, komplimentai, dėmesio ženklai – viskas ne taip. Arba ne laiku, arba ne vietoje, arba netgi ... savanaudiški.

Trumpai tariant, su jumis jam nesilyginti. Jūsų rūpestis visada nepriekaištingas. Ir kažkodėl niekam nereikalingas. Amžinai aukai (jei ji galiausiai nori sujungti su kuo nors savo likimą) neverta demonstruoti gerų savo poelgių viešai, o po to apie juos priminti vyriškiui po šimtą kartų per dieną.

Nepastebite, kad būtų skaičiuojami taškai, – bet gi jūs ne varžovai. O jeigu dar ir nustotumėte kontroliuoti visus jo veiksmus, kartais pagirtumėte bei pasidžiaugtumėte dėl jo ir kartu su juo, tai sėkmė šioje srityje jums bus garantuota.

Moteris be problemų

Visada kruopščiai apeina bet kokius konfliktus, nenori aptarinėti nemalonių klausimų. Sunkumai jai tarytum neegzistuoja.

Iš tikrųjų jūsų nenoras išklausyti partnerį, kuriam ne viskas gerai sekasi darbe, užjausti jį ar ką nors jam patarti, atves tik prie vieno – jam taps su jumis nuobodu. Paplepėti apie gerą orą ir nusisekusį draugo gimtadienį – tai, žinoma, smagu ir linksma, bet gyvenimas susideda ne vien tik iš lengvų temų.

Taigi spręsti savų problemų jūsų vyriškis vienatvėje nesiruošia, o jūs esate įsitikinusi, kad „nereikia įsiūbuoti valtelės, kol ji dar neplaukia“. Jūs ir pati nepatikite jam nieko kasdieniško ir depresyvaus – tegu ramina save mintimis, kad jam atiteko rečiausias, lengviausio bendravimo egzempliorius.

Deja, neišsakytos problemos turi savybę kauptis ir patyliukais nuodyti gyvenimą. Su nemalonumais reikia kovoti, ir geriausia tai daryti dviese, kartu su žmogumi, kurį jūs mylite ir kuriuo pasitikite.

Višta perekšlė

Nepaliks be dėmesio netgi pašalinio žmogaus šlapiu nuo lietaus paltu: „Jūs gi peršalsite“. Jai, kaip sakoma, skauda širdį dėl viso pasaulio.

Iš tikrųjų jūsų vyriškis ir nubunda, ir užmiega, prikimštas jūsų patarimų. Jūs sugebate pažadinti jį vidury nakties ir suteikti papildomos „vertingos“ informacijos. Anksčiau ar vėliau net gi pats kantriausias partneris prieis liūdnos išvados apie tai, kad jis jums visiškai netinkamas. Ir jam kils rožinės mintys: jau geriau likti vienam ar pabėgti pas ne tokią rūpestingą žmoną, nei gyventi, esant tokiai kontrolei.

Supraskite – savo nenuilstamu rūpesčiu jūs savo mylimą vyriškį prispaudžiate „po padu“. Ir jeigu niekaip negalite atsisakyti šio blogo įpročio, nors truputėlį pakeiskite taktiką. Norite kuo nors įtikinti partnerį? Pateikite jam savo idėją taip, kad jis būtų tvirtai įsitikinęs tuo, tarytum ši mintis yra jo paties. Atkalbėkite jį nuo blogų (jūsų nuomone) sprendimų jo paties žodžiais, pasakytais ( kaip jūs tiksliai atsimenate) vakar arba prieš savaitę. Tarp kitko, kartais galima leisti jam pačiam pasirinkti restoraną vakarienei arba kostiumą vakarėliui...

Moteris-liana

Neįsivaizduoja savęs be mylimojo – nei dieną, nei naktį, nei darbo valandomis, nei laisvalaikiu. Nuoširdžiai laiko meilę savo gyvenimo prasme.

Iš tikrųjų jums turbūt nešauna į galvą, kad pirmiausia jūs galvojate apie save, apie savo vietą po saule, o po to jau - apie išrinktąjį. Kažkur jūsų pasąmonėje ganosi mintelė, kad iš jūsų juokiamasi. Ir tada jūs sau įteigiate: viskas niekai, svarbiausia – meilė, todėl aš turiu būti kartu su mylimuoju ir varge, ir džiaugsme. Bet realybėje išaiškėja, kad jokių „skausmų ir džiaugsmų“ kol kas nėra, o yra moteris-lipdukė, nuo kurios bėgs kas tik gali.

Šiuo atveju geriausia išeitis – pažvelgti į save iš šalies. Ir mažiau rimties. Neleiskite iš jūsų juoktis– juokitės kartu su kitais. Būdama mylimojo biure, jūs išgirdote už nugaros šnabždesį? Atsisukite ir su šypsena ištarkite: „Na, niekaip negaliu su jumis išsiskirti. Tiesiog tampu šešėliu“. Ir vis gi pasistenkite netapti šešėliu. Būkite savimi – atskira, save gerbiančia ir unikalia asmenybe.

Svajotoja

Visada išsirenka sau kažkokį idealą, o paskui pradeda fantazuoti. Įsivaizduoja romantišką susitikimą, vakarienę jaukiame restoranėlyje, pasivaikščiojimą naktį, šviečiant mėnuliui, - ir svajose lengvai pakeri savo „idealų“ išrinktąjį.

Iš tikrųjų, jūsų išrinktasis – realus vyriškis, ir jis, deja, nekreipia į jus absoliučiai jokio dėmesio. Galima, žinoma, pabandyti paflirtuoti (ne vaizduotėje, o realybėje), bet jeigu pirminė diagnozė („abejingumas“) pasitvirtina, tai geriau atsisakyti nerealių fantazijų.

Priešingu atveju kiekvienas atsitiktinai mestas į jus žvilgsnis iššauks viesulą vilčių jūsų sužeistoje sieloje. Jo pokalbiai su kitomis moterimis taps užslėpto pavydo ir ilgalaikės depresijos priežastimi. Beje, šios moterys taip ir gyvena, išgalvodamos sau biografijas ir netgi pasakodamos draugėms išgalvotas pasimatymų scenas. Tačiau jų negalima pavadinti melagėmis: tiesiog jos pačios pradeda tikėti savo pačių sukurtomis pasakomis.

Jūsų problemos esmė – nepasitikėjimas savimi ir baimė būti atstumtai. Iš tikrųjų taip jau buvo nutikę jūsų gyvenime, bet maža ko neatsitinka. Neverta pasinerti į svajones per daug giliai – tai pavojinga. Kartais verta pažvelgti teisybei į akis ir laiku atsisakyti neįgyvendinamų minčių. Galiausiai, išskyrus jūsų „idealą“, yra dar daugybė vyrų, ir kažkuris iš jų su malonumu atsilieps į jūsų nedrąsų flirtą, o galbūt ir pats žengs pirmą žingsnį.

Nusivylusioji

Šaltai išklauso prisipažinimus meilėje ir tuo pačiu galvoja: „Jis negali manęs pamilti. Jis jaunesnis (turtingesnis, gražesnis, protingesnis). Ir, be to, kodėl jis neparaudo? Tikriausiai meluoja. Aš juo netikiu. Ir apskritai, žinom mes juos visus ....“

Iš tikrųjų, niekas nesiginčija, jus anksčiau apgaudinėjo .... ir ne tik jus. Daugelis tai patyrė. Ir, tiesą sakant, be apgaulių būtų nuobodu... Jūs manote, kad jums reikalingi nesibaigiantys jo jausmų įrodymai, bet jeigu sąžiningai, jūs su malonumu kolekcionuojate atvirkštinius atvejus: žvilgsnį, mestą į kitą moterį, visišką jūsų naujos šukuosenos ignoravimą ir taip toliau.

Jūs vardijate savo pastebėjimus draugei, be to, dar nudažote viską tokiomis niūriomis spalvomis, kad netgi draugė priversta patvirtinti jūsų blogiausius spėjimus – vėl melas.

Bet jums iki širdies gelmių taip norisi ir vėl ką nors pamilti. Na, nors dar vienintelį kartelį patikėti, pasitikėti, atsipalaiduoti, atsiverti. Taip, tai padarys jus pažeidžiama ir bejėge. Ir vis dėlto, leiskite sau artimiau susipažinti su tuo žmogumi, kuriam patinkate, ir kuris neabejotinai patinka jums. Vienintelis teisingas teisėjas – laikas. Pabandykite dar kartą – o gal staiga būtent dabar jūs patikėsite sėkme, rašo portalas cofe.ru.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją