4 porcijoms jums reikės:

800 g kiaulienos išpjovos,
150 g lašinukų,
12 bulvių,
4-5 svogūnų,
3 morkų,
60 g džiovintų grybų,
6 valg.šaukštų pomidorų pastos,
3 česnako skiltelių,
3 lauro lapelių,
maltų juodųjų pipirų.

Grybus užpilkite 500 ml šalto vandens ir palikite pusvalandžiui. Prakoškite antpilą per sietelį, sudėkite grybus į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 20 minučių.

Kiaulieną nuplaukite, supjaustykite 3x4 cm dydžio gabalėliais, apkepinkite keptuvėje kartu su lašinukais, kol susiformuos traški plutelė. Supilkite pomidorų pastą ir troškinkite 5-10 minučių.

Bulves ir morką nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę ir pakepinkite su lašinukais apie 15-20 minučių. Svogūną nulupkite, nuplaukite, supjaustykite žiedais, suberkite į tą pačią keptuvę ir kruopščiai išmaišykite. Daržoves pabarstykite druska ir pipirais, dar kartą pamaišykite.

Padalinkite daržoves į dvi dalis. Į plataus puodo dugną išdėkite sluoksnį daržovių, po to sluoksnį mėsos, po to dar vieną sluoksnį daržovių. Užpilkite grybų sultiniu. Ant viršaus sudėkite grybus ir lauro lapelį ir troškinkite, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies maždaug 20-25 minutes.

Česnaką nulupkite, nuplaukite. Nukelkite nuo ugnies puodą, į jį rankiniu presu įspauskite česnaką ir, uždengus dangčiu, palikite penkioms minutėms. Po to patiekalą jau galima patiekti į stalą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją