Posėdžio metu buvo nuspręsta neteikti siūlymo birželio mėnesį įvyksiančioje lygos Konferencijoje svarstyti naujų NKL Asociacijos narių priėmimo klausimo. Savo pageidavimą rungtyniauti lygoje buvo išreiškę trys nauji klubai - Mažeikių „Mažeikiai“, Utenos „Juventus“ ir Palangos „Naglis“.

„Visų pirma siekiame išlaikyti sportinį principą, pagal kurį naujos komandos į lygą patektų žaisdamos pereinamąsias rungtynes. Šiemet tokios rungtynės jau buvo sužaistos ir teisę rungtyniauti lygoje apgynė Tauragės „Bremenos“ ekipa, įveikusi „Mažeikų“ krepšininkus. Be sportinio principo į NKL pretenduojantys klubai taip pat turėtų atitikti ir kitus lygos keliamus reikalavimus, tokius kaip salių tinkamumas, finansinės garantijos“ – teigė NKL prezidentas A.Jakas.

Posėdžio metu taip pat buvo patvirtinta 2006/2007 metų NKL sezono varžybų sistema. Kaip ir šiemet, naująjame lygos sezone komandos bus suskirstytos į 2 pogrupius – „Rytų“ ir „Vakarų“.

„Rytų“ pogrupyje rungtyniaus Vilniaus „Akademija-MRU“, Vilniaus „SSK-KM-Perlas“, Kauno „Žalgiris–A.Sabonio mokykla“, Anykščių „Puntukas-Jarimpeksas“, Prienų „Prienai“, Jonavos „Sporto klubas“, Alytaus „Alytus“, Druskininkų „Druskininkai“.

„Vakarų“ pogrupyje rungtyniaus Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė“, Pakruojo „Meresta“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Joniškio „Delikatesas“, Šilutės „Šilutė“, Tauragės „Bremena“, Kauno „KKM Albara Lagiva“ ir Kauno „LKKA-Atletas“ Naujasis lygos sezonas startuos rugsėjo 28 d. Pirmenybės vyks ratų sistema: komandos 2 ratus žais su savo, 2 ratus – su kito pogrupio, po to - vėl 2 ratus su savo pogrupio ekipomis. Reguliariojo sezono metu rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadieniais bei šeštadieniais. Iš viso per sezoną NKL komandos tarpusavyje sužais apie 400 rungtynių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją