Jums reikės:

1 žaliosios citrinos,
2 česnako skiltelių,
1 valg. šaukštelio druskos,
0,3 arbat. šaukštelio malto džiovinto raudonojo pipiro,
0,5 kg stambių išvalytų krevečių.

Garnyrui –

3 pomidorų,
1 agurko,
Po 1 skardinę baltųjų ir raudonųjų konservuotų pupelių,
2 valg. šaukštų petražolių žalumynų,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Nutarkuokite 1 arb.šaukštelį žaliosios citrinos žievelės ir išspauskite 1 valg.šaukštą sulčių. Tarkuotą žievelę sumaišykite su sultimis, česnaku, druska, alyvuogių aliejumi, maltais džiovintais raudonaisiais pipirais. Šiame padaže apvoliokite krevetes ir palikite penkioms minutėms.

2. Pakepkite krevetes orkaitėje apytiksliais tris minutes, apverskite ir pakepkite kitą pusę dar tris minutes.

3. Pomidorus ir agurką supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su pupelėmis. Apibarstykite žalumynais, druska, pipirais ir apliekite alyvuogių aliejaus ir vyno acto mišiniu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją