Filmo premjera pradėjo Panevėžio dramos teatro 60-mečio minėjimo programą.

Filmo kūrybinė grupė - R.Banionis, filmo operatorius Jonas Čergelis ir prodiuseris Arūnas Stoškus - darbą pradėjo pavasarį. Tuomet miesto savivaldybės Kultūros ir meno rėmimo fondas skyrė 20 tūkst. litų, parėmė bendrovės "Kalnapilis" ir "Malsena".

Apie J.Miltinį jau yra du filmai - "Radiacinis spinduliavimas" ir "Atomo skaldymas", tačiau, anot R.Banionio, jie labiau išprususiems žmonėms. Režisieriaus tikslas - viską aiškinti kuo, populiariau, o tai padaryti nebuvę lengva.

Kuriant keturiasdešimties minučių trukmės filmą, remtasi archyvinėmis nuotraukomis, įvairiais dokumentais, J.Miltinio biografo ir rašytojo Tomo Sakalausko knygomis. Kertiniai taškai - J.Miltinio interviu, geriausi jo spektakliai "Makbetas", "Heda Gabler" ir "Lauke, už durų". Apie Režisieriaus darbą kalba J.Miltinio teatro aktoriai Eugenija Šulgaitė, Regina Zdanavičiūtė, Stasys Petronaitis ir Donatas Banionis.

Naująjį filmą galės pamatyti ir daugiau Lietuvos žmonių. Kūrėjų teigimu, jį turėtų rodyti Baltijos televizija. Vaizdajuostes su filmo kopijomis gaus visos Panevėžio vidurinės mokyklos, J.Miltinio palikimo studijų centras, miesto savivaldybė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją