"Aš kalbu visiškai rimtai, skrisčiau kad ir dabar, - pareiškė T.Kruzas, kuriam liepos 3 dieną sukaks 40 metų. - Tapčiau pirmuoju kosmose pabuvusiu aktoriumi, ir tai man labai imponuoja''.

Už kiekvieną filmą po 20 milijonų JAV dolerių gaunantis aktorius prisipažino svajojęs nukeliauti į kosmosą nuo mažens. "Buvau pakerėtas kosmoso, programa "Apollo", dažnai nuvykdavau į Kanaveralo kyšulį, kad galėčiau savo akimis pamatyti, kaip startuoja kosminiai laivai", - teigė T.Kruzas.

Šiemet apie savo norus nukeliauti į kosmosą, tiesa, su Rusijos kosmine raketa "Soyuz", jau pareiškė du JAV muzikantai - pop grupės "N’SYNC" dainininkas, 22 metų Lance’as Bassas ir roko grupės "Aerosmith" lyderis, 54 metų Stephenas Tyleris.

Pirmuoju pasaulyje kosminiu turistu praėjusių metų gegužę tapo 60 metų amerikietis Dennis Tito. Balandžio 25 dieną į Tarptautinę kosminę stotį (ISS) su raketa "Soyuz" iškeliaus antrasis turistas - 28 metų milijonierius iš Pietų Afrikos Markas Shuttleworthas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją