Šį kartą specialiam pasirodymui Vokiečių kultūros dienų renginyje tiesiai iš vakarėlio Malagoje atvyksta vienas iš Vokietijos
minimal
ir
techno
grandų – Metope (Michael Schwanen). Elektroninės muzikos mylėtojams jis yra žinomas ne tik kaip gyvų pasirodymų meistras, bet ir kaip “Areal” įrašų kompanijos įkūrėjas bei vadovas. “Areal” leidybinė kompanija priklauso “Kompakt” įrašų kompanijų grupei, kuri jau antrus metus iš eilės pripažįstama kaip geriausia Vokietijos alternatyvios elektroninės muzikos leidykla. Itin gerai įvertintas ir praėjusių metų pabaigoje išleistas Metope albumas “Kobol”. Žurnalas „The Groove“ titulavo šį darbą 7 vieta, kuri lenkia tokių žinomų grupių kaip Royksopp, Ellen Allien bei The Chemical Brothers albumus.

Be Metope gegužės 20 d. 22 val. Klaipėdoje gyvai savo naujausią darbą pristatys ir šių metų virtualios įrašų kompanijos „Partyzanai netlabel“ atradimas Few Nolder. Šią savaitę išleistas jo singlas „Paterns EP“ - pirmasis talentingo atlikėjo leidybinis pasirodymas. Single esantis kūrinys „E and Oh“ jau susilaukė dėmesio Vokietijoje ir buvo įtrauktas į "Electronic Baltikum" kompiliaciją, kuri yra vieno iš didžiausių Vokietijos meno festivalių „Scene: NWF“ dalis.

Muzikos vizualizavimu renginyje užsiims visiems puikiai žinomi “Rϋt Rϋt” bei iš Hamburgo atvykstantis video menininkų kolektyvo “GiraffenToast” lyderis Jens Lueg, garsėjantis savo originaliomis garso vizualizacijomis jau nuo 2000-ųjų.

Kaip ir priklauso migruojančių audiovizualinių vakarėlių serijai, renginys vyks itin Klaipėdą išreiškiančioje vietoje: „AB Klaipėdos laivų remonto“ teritorijoje šalia senojo Pilies uosto. Visi atvykstantys į uosto teritoriją pateks per nuo Mėmelio laikų čia stovintį rankomis pasukamą tiltą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją