"Oskarui" nominuotas lenkų kilmės režisierius 1977-aisiais buvo suimtas savo draugo aktoriaus Jacko Nicholsono namuose. Paaiškėjus, jog režisierius santykiavo su paaugle, jam buvo pateikti kaltinimai dėl šešių sunkių nusikaltimų, tarp jų - išžaginimo.

68-erių metų režisierius prisipažino kaltas dėl lytinių santykių su nepilnamete, bet dar nepaskelbus nuosprendžio išskrido į Prancūziją. Nuo to laiko baimindamasis arešto jis atsisakydavo grįžti į Jungtines Valstijas, tačiau filmus kūrė ir toliau - dažniausiai jis filmuodavo netoli savo naujųjų namų Paryžiuje.

Tačiau dabar R.Polanskis, kurio žmoną Sharon Tate poros namuose Holivude 1969 metais nužudė skandalingos Charleso Mansono "šeimos" nariai, susitarė su Amerikos teisininkais ir ketina grįžti namo stoti prieš teismą.

Kaip pranešė Los Andželo radijo stotis KTLA, "Kinų kvartalo" (The Chinatown) režisierius susitarė su Los Andželo apygardos prokuratūra , kad jam nebus paskirta įkalinimo bausmė.

Los Andželo prokuroras atsisakė patvirtinti šiuos pranešimus, tačiau teismo įrašai rodo, jog pernai R.Polanskio advokatas ieškodamas būdų savo klientui saugiai grįžti į Ameriką buvo dukart susitikęs su apygardos prokuroru ir Los Andželo teismo teisėju.

R.Polanskio siekį grįžti į tėvynę palaiko net ta moteris, su kuria režisierius anuomet santykiavo. Dabar ši 34-erių metų vaikų turinti moteris, kuri savo vardo skelbti nepanoro, gyvena Havajuose. Ji sakė: "Jei jau taip, neprieštarauju, kad jis grįžtų į JAV. Džiaugiuosi, kad jis pagaliau išsprendė savo teisines problemas."

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją