Realybės šou „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojas A.Rimiškis vis dar bando išsisukti nuo privalomosios karo tarnybos. Tai jis daro jau beveik pusmetį, nuo tada, kai jūžintiškiui sukako 19 metų.

Karo prievolės administravimo tarnybos (KPAT) darbuotojų kantrybė baigia išsekti. A.Rimiškiui suteiktas paskutinis 2 savaičių terminas, per kurį jis turi prisistatyti pokalbio į teritorinį Karo prievolės centro skyrių. Terminas baigiasi kitą savaitę.

Jei dainininkas nepasirodys, KPAT kreipsis į policiją dėl jo atvesdinimo.

„Policija pati spręs, kaip tai padaryti: ar ieškos jo namuose, ar paims per koncertą, – L.T. sakė KPAT Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Laimis Brati-kas. – Nuo parduotų plokštelių skaičiaus nepriklauso, eiti į kariuomenę ar ne“.

Nenori tarnauti

Išgarsėjęs jūžintiškis neslėpė nenoro tarnauti – dainos „Mes vyrai“ atlikėjas, scenoje mėgstantis pasirodyti su karine uniforma, spaudai pareiškė, jog bandys išsisukti nuo kariuomenės. Sausį jis atvyko į Rokiškio savivaldybės karo prievolininkų atrankos komisiją, vadovaujamą rajono mero pa-tarėjo Antano Slesariūno, ir pareiškė norintis papildomai išlaikyti muzikologijos brandos egzaminą.

Komisija balsų dauguma nusprendė A.Rimiškiui atidėti šaukimą į karo tarnybą. Nors pagal įstatymus dėl tokios priežasties tarnyba negali būti atidėta. Todėl Priežiūros komisija prie Krašto apsaugos ministerijos sprendimą atidėti tarnybą A.Rimiškiui kovo mėnesį panaikino.

Ėmė gudrauti

A.Rimiškis turėjo atvykti į Karo prievolės centro Rokiškio skyrių, o paskui būtų išsiųstas į Panevėžį tirtis sveikatos. Tačiau dainininkas ten nepasirodė ir ėmė gudrauti: išsiregistravo iš tėvų namų Jūžintuose ir prisiregistravo pas savo prodiuserius brolius Bendžius Klaipėdoje. Beje, formaliai tame nedideliame bute jis – jau penktas gyventojas.

A.Rimiškio ieškoti ėmė Klaipėdos karo prievolės centras. Į laišką su šaukimu atvykti prievolininkas nereagavo.

Tada buvo išsiųstas registruotas laiškas, tačiau jo niekas nepriėmė. Galiausiai praėjusią savaitę uostamiesčio spaudoje buvo paskelbtas šaukimus ignoruojančių prievolininkų sąrašas, kuriame yra ir A.Rimiškis. Jiems nurodyta prisistatyti per dvi savaites.

Labai užsiėmęs

Anksčiau dainininkas L.T. teigė, kad negali tarnauti kariuomenėje, nes jau suplanuoti jo koncertai. Neva dėl koncertų jis neturi laiko ir atvykti į Karo prievolės centrą. Tačiau vakar su A.Rimiškiu pakalbėti nepavyko, nes jis, kaip paaiškino prodiuseris Mindaugas Bendžius, buvo išvažiavęs į žvejy-bą ir išsijungęs telefoną.

Prodiuseris tvirtino, jog dainininkui nebuvo reikalo atvykti į Karo prievolės centrą, nes jis negavęs šaukimo. Beje, net ir be šaukimo visi devyniolikmečiai privalo susitvarkyti karo prievolės dokumentus.