Airių superžvaigždė pirmajame populiaraus dienraščio puslapyje, kurio dizainą sukūrė garsus menininkas Damienas Hirstas, didelėmis raidėmis paskelbė, kad šiandien nebus jokių naujienų, ir apačioje smulkiomis raidėmis pridūrė: "Dėl pagydomos ligos, kurios galima išvengti, šiandien mirė tik 6 500 afrikiečių".

Dainininkas ėmėsi redaktoriaus pareigų, kad paskatintų pasaulį prisijungti prie kovos su AIDS Afrikoje.

Pirmuose septyniuose laikraščio puslapiuose rašoma apie Afrikos žemyną, o redakcijos skiltyje Bono aistringai ragina imtis veiksmų.

Laiškas, kuris pavadintas "Esu liudininkas. Ką galiu aš padaryti?", prasideda prašymu nekreipti dėmesio į "mesianistines roko žvaigždes" ir susitelkti ties keliamais klausimais.

"Ne dėl mano tuštybės, bet dėl žmonių, kurie priklauso nuo tavęs, skaitytojau, reikia sureaguoti į jų gyvenimo pavojingumą", - ragino Bono.

(Buvęs JAV valstybės sekretorius) Colinas Powellas ŽIV apibūdino kaip "pavojingiausią masinio naikinimo ginklą visoje planetoje. Taigi atleiskite mums, jei išplėtėme savo strategiją, kad pasiektume centrinę gatvę, kur tiek daug jūsų gyvena ir dirba".

The Independent" tapo pirmąja žiniasklaidos organizacija, prisijungusia prie projekto "Red", kuriame dalyvaujančios bendrovės sukuria specialius produktus, o juos pardavusios gautą pelno nuošimtį skiria labdaringiems kovos su AIDS fondams Afrikoje.

Šioje kampanijoje jau sutiko dalyvauti tokie garsūs prekiniai ženklai kaip "Gap", "Converse", "American Express" ir "Giorgio Armani".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją