Festivalio organizatoriai gavo daugiau nei 80 scenarijų, iš kurių bus atrinkti 9 geriausieji. Dešimtasis dalyvis bus "Pravda" vienos minutės filmų nugalėtojas Tadas Vidmantas. Skirtingai nei pirmaisiais metais, pirmajame festivalio etape dalyvaus ne 12, o 10 kūrėjų.

"Pirmasis festivalis buvo eksperimentinis. Mes eksperimentavome kiekviename žingsnyje, nes norėjome rasti formą, kuri būtų patogi ir suprantama tiek mums, tiek kūrėjams, tiek ir žiūrovams. Šis festivalis buvo naujiena savo forma, pateikimu, tikslais, struktūra ir normalu, kad nebuvo išvengta tam tikrų klaidų geriausio sprendimo beieškant," - teigia vienas festivalio organizatorių Tomas Ivanauskas.

Antrasis festivalis-konkursas "Gėrio" tema skirsis ne tik dalyvių kiekiu, bet ir filmų rodymų tvarkaraščio išdėstymu. Pirmųjų 10 filmų premjera įvyks spalio 6 dieną, o antrojo etapo premjera 2007 metų vasario pradžioje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją