Norėdami atrinkti į šį koncertą pačius talentingiausius ir vertingiausius jaunuosius džiazo atlikėjus, o taip pat padėti atsiskleisti jauniesiems Lietuvos džiazo kūrėjams, paskatinti juos kūrybinei laisvei, festivalio rengėjai tiesia ranką jauniesiems džiazo muzikams, skelbdami konkursą “Vilnius Jazz Young Power”, taip suteikiant jiems galimybę pristatyti savo originalią kūrybą.

Konkurso dalyviai, kurių amžius turi neviršyti 27-erių, gros vieną originalią kompoziciją ir vieną pasirinktą iš parengto džiazo temų sąrašo. Konkurso pagrindinis partneris – Vilniaus kolegijos Menu fakultetas.

Konkursas vyks Vilniuje gegužės 18 dieną 20.00 val. Tamstos klube. Trys jo metu išrinktos grupės bus pakviestos pasirodyti Tarptautinio Vilnius Jazz festivalio, vyksiančio š.m. spalio 12-15 d.d. programoje, specialiame Vilnius Jazz Young Power koncerte, kur su žiūrovų pagalba bus išrinkta viena grupė, Grand Prix laimėtoja. Šią grupę Vilnius Jazz festivalis numato globoti, pristatant kitiems tarptautiniams festivaliams, ar konkursams. O laureatų koncertą įrašyti ir išleisti CD pavidalu, taip pradedant tęstinę jaunųjų džiazo kūrėjų įrašų seriją.

Simboliška, kad jaunuosius džiazo kūrėjus vertins ir Lietuvos džiazo patriarchu vadinamas Vladimiras Čekasinas.

“Vilnius Jazz” festivalis nuolat skatina lietuvių džiazo muzikantų novatorišką kūrybą bei jų dalyvavimą tarptautiniuose projektuose, inicijuoja naujus džiazo projektus, taip vykdydamas savo misiją instituciškai palaikyti Lietuvos džiazo scenos gyvybingumą. „Vilnius Jazz“ dalyvavę ir debiutavę Lietuvos atlikėjai ne tik sėkmingai pasirodo Europos džiazo festivaliuose ir kituose renginiuose (pvz., Frankfurto knygų mugėje rengtame Lietuvos džiazo festivalyje ), bet ir bendradarbiauja daugelyje tarptautinių džiazo kolektyvų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją