Susisiekti su pačiu K.Bobeliu, kuris Seime dirba jau ketvirtą kadenciją, ir išklausyti tokio jo žingsnio motyvus ketvirtadienį DELFI nepavyko.

"Beveik 14 metų praleista Seime , stengiantis įlašinti nors mažą gėrio , tikėjimo, teisingumo, vilties lašelį tautos ateičiai. (...) Gerbiamas pone pirmininke, po ilgų 1940 - 2006 džiaugsmingų, sunkių, viltingų metų, prašau priimti geriausius palinkėjimus gerbiamiems kolegoms, dirbant tautos labui. Dirbau tai, kuo tikėjau, gal ne visada pavyko. Bet kokia Dievo valia. Didžiuojuosi jūsų tikslais ir prašau priimti mano atsistatydinimą iš Seimo narių", - rašte Seimo pirmininkui V.Muntianui rašo K.Bobelis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė iki šiol negavęs parlamentaro atsistatydinimo pareiškimo. Jis sakė tik iš žemės ūkio ministrės Kazimiros Prunskienės girdėjęs, kad toks pareiškimas pasiekė tik parlamento vadovo sekretoriatą.

Prieš kelias savaites K.Bobelis paliko valdančiąją Valstiečių liaudininkų frakciją ir perėjo į opoziciją. Pats parlamentaras tikino, jog pasitraukti iš koalicijos paskatino kai kurie jo netenkinę valdančiųjų sprendimai. Tačiau K.Bobelio kolegos pareiškė, kad tokį žingsnį jis žengė negavęs pageidauto užsienio reikalų ministro posto.

K.Bobelis anksčiau priklausė krikščionims demokratams, tačiau iš šios partijos prieš keletą metų buvo pašalintas. Į šios kadencijos Seimą politikas buvo išrinktas pagal Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos kandidatų sąrašą, bet šiai partijai nepriklausė.

Šios partijos kandidatų į Seimą sąraše po K.Bobelio eina Žemės ūkio rūmų pirmininkas Bronius Markauskas. Tiesa, jam tapti parlamentaru gali sukliudyti teistumas. 2004 metų rugsėjį Kauno miesto apylinkės teismas B.Markauskui ir dar keturiems asmenims už žemdirbių riaušių organizavimą skyrė 60 parų arešto, bausmės vykdymą atidedant metams. Dėl to pernai jis neteko Klaipėdos rajono tarybos nario mandato.

Patys valstiečiai liaudininkai, DELFI žiniomis, bandys prikalbinti Seimo nariu tapti toliau kandidatų sąraše einantį Vilniaus pedagoginio universiteto rektorių Algirdą Gaižutį.

83 metų K.Bobelis – ne pirmas šios kadencijos Seimo narys, savo noru atsisakantis parlamentaro mandato.

Prieš porą mėnesių iš Seimo pasitraukė Liberalų demokratų frakcijos narė Aldona Balsienė, užsimojusi vėl tapti „Solidarumo" prezidente ir išgelbėti esą žlungančią profesinę sąjungą.

Pirmieji iš Seimo vos prasidėjus jo kadencijai atsistatydino „darbiečiai", tapę Vyriausybės nariais: teisingumo ministras Gintautas Bužinskas ir kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas. Iš parlamento pasitraukė ir jų partijos kolega Aidas Gedvilas, pernai kelis mėnesius ėjęs susisiekimo viceministro pareigas.

Be to, pernai birželį ne tik iš Seimo, bet ir iš ūkio ministro posto atsistatydino Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas. Tokį žingsnį jis žengė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai jo elgesyje įžvelgus interesų konfliktą.