Susižavėjimas yra paremtas nesąmoningais mūsų tėvų, brolių ir seserų ar netgi tetos ir dėdės įvaizdžiais. Mūsų dėmesį sužadinančiu veiksniu gali būti ūsai, šypsena, jo akių spalva, konkretus ūgis ar svoris.

Šis įvaizdis yra tai, ką sąlygiškai galėtume pavadinti “atvaizdu”. Tai yra nesąmoningas jūsų tėvų teigiamų ir neigiamų bruožų mišinys. Kai jūs sutinkate savo “atvaizdą”, jūs nesąmoningai pajuntate galimybę “pataisyti” kai kurias savo vaikystės “blogybes”. Jūsų kojas linkti priverčia teigiami bruožai, tačiau pasąmonės lygmenyje daugiau magnetinės galios turi neigiami bruožai.

Chemija, kuri jums sukelia susižavėjimą, yra prisiminimai apie žmogų iš savo vaikystės, kurio meilę ir švelnumą jūs vis dar mėginate atkurti. Jūsų pasąmonė sako: “Tai žmogus, kuris gali padėti man atsikratyti visų rūpesčių. Jis gali man atlyginti už visas vaikystės ir ankstesnių santykių skriaudas ir atkurti tai, kas buvo gera!”

Viskas einasi sklandžiai iki maždaug trečiojo pasimatymo, kai jūs pradedate pastebėti neigiamus partnerio bruožus. Neigiami jūsų “atvaizdo” bruožai yra galingos kibirkštys, kurios jums sukelia nemalonius vaikystės prisiminimus ir skausmingas emocijas. Tai, kas iš pradžių jus patraukė, dabar jus atstumia. Patraukliausio jums partnerio įvaizdis yra paslėptas giliai jūsų pasąmonėje. Jūs pradedate sudarinėti jo paveikslą labai greitai po savo gimimo ir beveik užbaigiate jį dar savo paauglystėje.

Jūsų “atvaizdas” turi dominuojančią įtaką jums ieškant konkretaus partnerio tipo, būdo kaip su juo suartėti ir nuo to priklauso jūsų laimė būnant kartu. Santykių scenarijus, kurį jūs parašėte dar vaikystėje, yra paremtas jūsų sukurto “atvaizdo” bei jūsų patirtų vaikystės skriaudų.

Daugelis žmonių išsiskiria, nes mano, kad jų partneris turėtų turėti tik teigiamus charakterio bruožus ir jie nenori priimti neigiamų. Tačiau mes išsirenkame tą, kuris mums duoda daugiausiai, t.y., mūsų gyvenimo meilė kartu yra ir mūsų sunkiausias išbandymas – tai reiškia bandymų ir klaidų testą, kuris mums meta iššūkį. Jūsų sunkiausiu išbandymu taps tas, kuris paspaus pačius švelniausius emocinius mygtukus ir privers jus išplėsti savo komforto zoną bei augti.

Būtent taip viskas ir turi būti. Pasirinkdami partnerį, kuris sudaro mums daugiausiai rūpesčių, mes išpildome Motinos Gamtos uždavinį, kuriuo ji mums suteikia antrą galimybę sugrįžti atgal ir išsigydyti visas vaikystės žaizdas. Jūsų partneris yra jūsų sunkiausias išbandymas, nes jis jus priverčia susidurti akis į akį su savo senomis ir dažnai palaidotomis nuoskaudomis. Partneriai, dėl kurių mums kartais norisi nuo galvos nusirauti plaukus, yra tie, kurie mus išmoko daugiausiai. Gali būti, kad jums bus sunku tuo patikėti, tačiau tai yra vienas iš nedaugelio dalykų, kurie santykiuose yra tikri ir nuspėjami.

Jeigu jūsų santykių istorija yra pripildyta to paties žmogaus skirtingame įpakavime kopijų, taip yra todėl, kad šie vyrai yra būtent tai, ko jums labiausiai reikia savo asmenybės vystymui. Gali būti, kad tie vyrai nėra tie, su kuriais jūs norėtumėte gyventi laimingai ir amžinai, tačiau jie neabejotinai yra svarbūs tarpiniai etapai. Be to, jie suteikia jums puikią galimybę patobulinti savo mokymosi įgūdžius, kad jūs būtumėte labiau pasitikintys savimi, kai sutiksite “savo gyvenimo meilę”.

Santykiai yra sukuriami ir turi būti ugdomi ir išlaikomi taip, kad mes galėtume “užbaigti savo vaikystę su savo partneriu, o ne bėgti nuo jo.” Kiekvienoje kūdikystės ir vaikystės stadijoje turi būti išpildyti tam tikri poreikiai. Poreikiai, kurie nebuvo patenkinti – arba jūs manote, kad nebuvo patenkinti – išlenda ginčais santykiuose su partneriu. Kadangi jūsų pasaulio suvokimas vaikystėje ir kūdikystėje buvo toks siauras, progos, kai jūsų tėvai nesuprato ar nepatenkino jūsų poreikių, dabar yra išdidinamos ir įspaudžiamos jūsų galvoje.

Šios patirties pagrindu jūs formuluojate nesąmoningą “tobulo tėvo arba atsidavusio asmens” paveikslą. Būdami suaugę jūs projektuojate šį nerealų savo “tobulo tėvo” įvaizdį savo partneriui ar potencialiam partneriui. Jūs slaptai tikitės, kad šis asmuo patenkins jūsų anksčiau nepatenkintus poreikius ir kažkaip stebuklingai “užpildys jus”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją