Kaip antradienį pranešė laikraštis "El Mundo", prieš trejus metus pradėti statyti princo rūmai yra beveik baigti ir jau šį pavasarį Felipė galės persikraustyti į savo naująją rezidenciją.

Nevedęs princas naujuosiuose rūmuose apsigyvens vienas. Viltys, kad vienas iš geidžiamiausių Europos viengungių ves prieš kraustymąsi, jau seniai išsisklaidė. Gruodį jis išsiskyrė su savo drauge norvege Eva Sannum.

Valstybiniai sumetimai - taip teigia ekspertai - neleido, kad sosto įpėdinio žmona ir vieną dieną karaliene taptų buvęs modelis.

11 miegamųjų ir devyni vonios kambariai naujojoje rezidencijoje nėra skirti vien princui. Keturių aukštų pastatas yra taip suprojektuotas, kad jame ateityje galėtų gyventi sosto įpėdinio žmona ir poros vaikai. Anot spaudos pranešimų, princo rūmuose taip pat yra keturios konferencijų salės ir septyni biurai audiencijoms, priėmimams ir darbo posėdžiams.

Ispanijos karaliaus rūmams dar niekada nebuvo priekaištaujama dėl prabangos ir išlaidumo. Karališkoji šeima gauna tik nedidelę dalį pinigų, kuriuos iš valstybės gauna, pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos karališkieji rūmai.

Anksčiau karaliaus rūmams priklausę rūmai ir dvarai šiandien Ispanijoje priklauso valstybei. Karalius Chuanas Karlas ir karalienė Sofia apsieina be didelio tarnų būrio. Jie gyvena ne įspūdinguose karaliaus rūmuose Madrido centre, bet mažesniuose Sarsuelos rūmuose sostinės pakraštyje, kuriuos lengvai nustelbia kai kurios įvairių kompanijų vadovų vilos.

Naujoji princo rezidencija, kurios statyba kainavo 4,2 mln. eurų, stovi saugomoje Sarsuelos rūmų teritorijoje. Taip karaliaus rūmai sutaupė lėšų papildomai apsaugai. Pagal oficialią terminiją, princo Felipės rezidencija nėra rūmai, o tik "paviljonas". Iš 3 tūkst. 150 bendro kvadratinių metrų ploto princo ir jo būsimos šeimos privačioms patalpos tenka 750 kvadratinių metrų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją