"Mes toliau ruošimės sandoriui ir sieksime užbaigti jį būtent tuo keliu - nuperkant akcijas iš "Jukos" ir parduodant jas naujam investuotojui", - BNS sakė ūkio viceministras ir Vyriausybės derybų grupės narys Nerijus Eidukevičius.

Teismas nurodė "Jukos" pateikti visus dokumentus, susijusius su akcijų pardavimo procesu, bei dar kartą susitikti "Jukos" laikinajam stebėtojui ir Vakaruose dirbantiems "Jukos" vadovams bei pabandyti pasiekti neteisiminį susitarimą.

Pasak "Interfax" pranešimo, šalys pasiekė pažangos bandydamos susitarti dėl "Mažeikių naftos" akcijų pardavimo, tačiau šie susitarimai galutinai dar nesuderinti.

"Mes gerokai pasistūmėjome į priekį, tačiau dar nepasiekėme tikslo", - teisme pasakė "Jukos" advokatas. Jis neatmetė galimybės, kad "Jukos" atiduos pirmenybę teisminiam nagrinėjimui.

Laikinojo "Jukos" stebėtojo Eduardo Rebguno atstovas pasiūlė kitą savaitę surengti susitikimą Londone - jame dalyvautų "Jukos", oficialių Rusijos, Nyderlandų ir JAV asmenų atstovai.

Niujorko teisme pranešta, kad "Jukos" sutinka, jog daugiau nei 1,4 mlrd. JAV dolerių, gautų už "Mažeikių naftos" akcijas, būtų kontroliuojamos Nyderlandų teismo, kur taip pat nagrinėjamos "Jukos" bylos.

Nyderlanduose yra registruota 53,7 proc. "Mažeikių naftos" akcijų valdytoja bendrovė "Yukos Intenrnational".

Niujorko bankroto teismas jau ne pirmą kartą atideda sprendimą, ar panaikinti nuo balandžio 13 dienos galiojančias laikinąsias apsaugos priemones, kurios draudžia "Jukos" vadovybei be laikinojo koncerno stebėtojo sutikimo parduoti "Mažeikių naftos" akcijas.

Teisinių kliūčių "Mažeikių naftos" akcijų išpirkimo sandoriui esama ne tik JAV.

Amsterdamo teismas gegužės 18 dieną turėtų pradėti nagrinėti dar vieną laikinojo "Jukos" stebėtojo Eduardo Rebguno ieškinį, kuriuo šis prašo uždrausti Nyderlanduose registruotai 53,7 proc. "Mažeikių naftos" akcijų savininkei "Yukos International" ir jos valdytojai "Yukos Finance" disponuoti joms priklausančiu turtu, nesuderinus su laikinuoju stebėtoju.

Birželio 27-ąją Maskvos arbitražo teismas svarstys "Jukos" kreditorių reikalavimą iškelti koncernui bankroto bylą.

Vyriausybė siekia už maždaug 1,4 mlrd. JAV dolerių (3,9 mlrd. litų) išpirkti 53,7 proc. "Jukos" valdomą "Mažeikių naftos" akcijų paketą bei po to jį kartu su dalimi ar visomis savo akcijomis parduoti naujam investuotojui bei iš šio sandorio uždirbti apie 1 mlrd. litų.

Jeigu Vyriausybei nepavyktų išpirkti akcijas iš "Jukos", kaip kraštutinė priemonė svarstoma galimybė nacionalizuoti jo valdomas "Mažeikių naftos" akcijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją