Šį festivalį, kuris vienas iš nedaugelio Lietuvoje siūlo nemokamus koncertus, rengia Paryžiuje gyvenantis žymus smuikininkas Martynas Švėgžda fon Bekkeris. Lietuvoje festivalio atstovas yra Vilniaus Didysis teatras.

Šiemet gegužės 7-15 dienomis Vilniuje rengiamas festivalis ketina pasiūlyti šešis koncertus, iš kurių tik į vieną reikės pirkti bilietus - tai Nacionalinėje filharmonijoje vyksiantis žymaus Prancūzijos pianisto Jeano-Marco Luisada'os (Žano-Marko Luisados) Fortepijono rečitalis.

Pagrindinėje festivalio aikštelėje - Rusų dramos teatre - gros Šv.Kristoforo kamerinis orkestras su dirigentais Donatu Katkumi ir Georgu Čičinadze iš Gruzijos, Styginių kvartetas "Vogler" iš Vokietijos, Sebastiano Texiero (Teksjero) džiazo kvintetas iš Pranzūcijos, įvairių šalių solistai. Suomijos, Rumunijos, Azerbaidžano atlikėjai improvizuos čigonų, rumunų, moldavų temomis.

Užupio kavinėje ketinama surengti koncertą po atviru dangumi "Kubos salsa", kuriame gros jungtinis Kubos ir Švedijos muzikantų orkestras.

"Lotyniškai alternatyva reiškia "pasirinkimą". Festivalis yra alternatyvus, nes muzika yra skirtinga stiliumi ir žanrais - nuo klasikos iki šiuolaikinės muzikos, nuo klasikinio ir modernaus džiazo iki improvizacijų su folkloriniu ar nacionaliniu koloritu", - teigia organizatoriai. Pasak jų, visi pakviestieji artistai rinkosi savo programą patys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją