„Realūs ir pokytį kuriantys tvarūs veiksmai – vienas iš pagrindinių „Delfi“ tvarumo strategijos tikslų. Tvarumas nėra tik aplinkosauginiai veiksmai, ne mažiau svarbi ir skaidri tiekimo grandinė, kuri užtikrina, kad mūsų organizacijos viduje naudojami produktai yra pagaminti etiškai, gerbiant žmogaus teises ir užtikrinant sąžiningą atlygį“, – sakė „Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis.

V. Benokraičio teigimu, perėjimas prie „Fairtrade“ sertifikuotų produktų organizacijos viduje yra tik pradžia.

„Toliau mūsų laukia skaidrios visos įmonės tiekimo grandinės kūrimas, kuris leis užtikrinti tvarumą ne tik mūsų, bet ir mūsų partnerių veikloje“, – teigė „Delfi“ vadovas.

Vytautas Benokraitis

Tuo metu organizacijos „Fairtrade“ koordinatorės Baltijos šalims Janos Jesmin teigimu, apie 80 proc. Šiaurės šalių gyventojų atpažįsta „Fairtrade“ ženklą, ir nėra priežasčių, kodėl tokio sąmoningumo lygio nebūtų galima pasiekti Baltijos šalyse.

„Mūsų ateities vartotojas jau dabar yra informuotas vartotojas. 2022 m. atliktas moksleivių tyrimas atskleidė, kad 71 proc. Lietuvos moksleivių mano, jog savo pirkimo sprendimais gali daryti įtaką besivystančių šalių žmonių gyvenimui“, – sakė organizacijos koordinatorė.

Pažymima, kad šiemet pirmą kartą sąžiningos prekybos darbovietėmis buvo pripažintos 9 Baltijos šalių organizacijos, dvi iš jų – iš Lietuvos. „Fairtrade@Work“ įvertinimai Baltijos šalyse nuo šiol bus teikiami kiekvienų metų gegužę, minint Pasaulinę sąžiningos prekybos dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją