N. Patruševas taip pat tvirtino, neva Lenkijoje jau užfiksuotas radiacijos padidėjimas, o JAV kuria ir naudoja cheminį bei biologinį ginklą – taip pat ir Ukrainos teritorijoje.

Tačiau iš tiesų Ukrainos radiacinis fonas yra normalus. Tai „The Insider“ patvirtino Ukrainos branduolinio reguliavimo inspekcijos valdybos narė Olga Košarna.

„Nusodrintojo urano sviediniai nėra radioaktyvūs. Tai melas ir spekuliacijos žodžiu uranas“, – sakė ji.

Jau anksčiau šią savaitę pasirodė melagienų, esą „radioaktyvus debesis“ uždengė dalį Lenkijos. Lenkijos valstybinė atominė agentūra trečiadienį paneigė pranešimus apie padidėjusį radiacijos lygį Liublino vaivadijoje.

Agentūra melaginga pavadino ir pasirodžiusią informaciją apie „padidėjusį radioaktyvumą“ Chmelnyckio mieste Ukrainoje bei pabrėžė, kad radiacijos pavojaus nėra.

Ukrainos valdžia taip pat paneigė informaciją apie amunicijos su nusodrintu uranu sunaikinimą bei padidėjusį radiacijos lygį Ternopilyje ir Chmelnyckio mieste. Ternopilio karinės administracijos vadovas Volodymyras Trušas pakomentavo, kad pranešimai yra netikri, o Chmelnyckio miesto taryba ragino nereaguoti į provokacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)