Ingredientai
česnako
2
skiltelės
imbiero
20
g
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
žuvų padažo
2
v. š.
austrių padažo
1
v. š.
klevų sirupo
1
v. š.
ryžių acto
2
v. š.
pomidorų pastos
1
v. š.
sviesto
1
v. š.
kokosų pieno
150
g
vištienos sultinio
200
g
svogūnų laiškų
2
vnt.
aitriosios paprikos griežinėlių
keletas
Porcijos: 2
Tailandietiška vištiena – ne kasdienis patiekalas. Reikia skirti laiko ir marinavimui, ir troškinimui. Tačiau, patikėkikte, – šis tailandietiškos vištienos receptas jūsų nenuvils.
Gaminimo eiga
* Česnaką ir imbierą susmulkinkite. IKI vištieną supjaustykite stambiomis juostelėmis.
* Smulkintą vištieną sumaišykite su česnaku, imbieru, aitriųjų paprikų dribsniais, žuvų bei austrių padažu, klevų sirupu ir actu. Gerai išmaišykite ir marinuokite apie 30 min.
* Į keptuvę dėkite pomidorų pastą ir sviestą. Pakepinkite apie 2–3 min. ir supilkite kokosų pieną.
* Sudėkite marinuotą vištieną ir supilkite vištienos sultinį. Troškinkite apie 15–20 min.
* Svogūnų laiškus supjaustykite šiaudeliais.
* Į lėkštę sudėkite vištieną ir pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais bei aitriąja paprika.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai