Ingredientai
svogūno
1
vnt.
morkos
1
vnt.
aliejaus
2
v. š.
česnako
2
skiltelės
bulvės
1
vnt.
vištienos sultinio
1.5
l
konservuotų rūgštynių
150
g
grietinės
1
v. š.
krapų
1
saujelė
Porcijos: 4
Be rūgštynių sriubos su šonine neįsivazduojamas šiltasis sezonas, kai galime pasiskinti rūgštynių tiesiog pievoje. Tačiau galima naudoti ir konservuotas. Išvirusią rūgštynių sriubą su šonine pagardinkite grietine ir krapų šakelėmis.
Gaminimo eiga
* Svogūną ir morką supjaustykite kubeliais.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepti smulkintus svogūnus su morkomis.
* Česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę.
* Smulkintą šoninę dėkite kepti kartu su daržovėmis. Kepkite 5–7 min., kol viskas apskrus.
* Bulvę supjaustykite kubeliais.
* Prikaistuvyje įkaitinkite vištienos sultinį, į jį sudėkite keptą šoninę su daržovėmis ir kubeliais pjaustytas bulves. Virkite apie 20 min., kol išvirs bulvės.
* Tada sudėkite rūgštynes ir išmaišykite. Pavirkite dar 5 min.
* Išvirusią sriubą pagardinkite grietine ir krapų šakelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai