Ingredientai
morkų
2
vnt.
bulvių
4
vnt.
vandens
1
l
druskos
žiupsnelis
sviesto
100
g
pieno
1
stiklinė
petražolių lapelių
keletas
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Bulvių ir morkų piurė galima patiekti prie žuvies, mėsos patiekalų. O galima valgyti ir vieną – tai nuostabaus skonio patiekalas. Bulvių ir morkų piurė papuoškite petražolėmis.
Gaminimo eiga
* Morkas ir bulves supjaustykite. Sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite apie 30–40 min., kol daržovės taps minkštos.
* Į išvirtas daržoves dėkite sviestą ir supilkite pieną. Užvirinkite.
* Plakikliu sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sutrintą piurė pagardinkite druska, pipirais ir papuoškite petražolėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai