Kaip praneša „InformNapalm“ savo „Telegram“ kanale, šios nuotraukos buvo padarytos per Rusijos žudikų naujametinį vakarėlį.

Nuotraukose matyti rusų pulkininkas Sergejus Atroščenka, kuris įsakė bombarduoti dramos teatrą Mariupolyje, taip pat mieste esančią ligoninę. Nuotraukose taip pat užfiksuoti jo kolegos, pozuojantys su savo žmonomis.

„Nuotraukos nebuvo viešai prieinamos, jas pavyko gauti iš susirašinėjimo su fotografu, kuris suteikė Atroščenkai įmonės vakarėlio filmavimo paslaugą“, – paaiškino tyrėjai.

Kiek anksčiau skelbta, kad S. Atroščenka yra gimęs Ukrainoje, Žytomyro srities Ovručiaus mieste.

Tai antradienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Mariupolio mero patarėju Petro Andriuščenka.

„Mariupolio žudikas Nr.1 nustatytas. Jis davė įsakymus ir kontroliavo dramos teatro, gimdymo namų ir vaikų ligoninės bombardavimą“, – rašo P. Andriuščenka.

Pasak patarėjo, Mariupolį bombardavę lėktuvai kilo iš Primorsko Achtarsko aerodromo Krasnodaro krašte.

Šiuo metu pulkininkas gyvena prabangiame bute Primorsko Achtarske, už 350 metrų nuo Azovo jūros.

Rusai subombardavo Mariupolio dramos teatrą, kur slėpėsi daugiausia moterys ir vaikai, praėjusių metų kovo mėnesį. Žuvo šimtai žmonių.

Praėjusių metų pabaigoje Rusijos okupacinė valdžia pradėjo naikinti sugriautą teatrą Mariupolyje. Tuomet P. Andriuščenka apkaltino okupacinę valdžią, kad ši siekia nuslėpti 300 civilių gyventojų nužudymą, kai 2022 m. kovo mėnesį pastatą subombardavo Rusijos karo lėktuvai.

Neseniai aplink sugriautą teatrą buvo pastatytas ekranas su Rusijos kultūros veikėjų atvaizdais.

„Telegram“ patalpintame vaizdo įraše užfiksuota, kaip buldozeris nušluoja dalį galinės teatro pastato dalies.

P. Andriuščenka sakė, kad rusai planuoja palikti nepažeistą teatro priekį, o likusią statinio dalį nugriauti ir pastatyti naują teatrą „ant Mariupolio žmonių kaulų“.

Šiuo metu teatro pastatas visiškai nugriautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)