Jos teigimu, šiuo metu administracinė teisena pradėta pagal du Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius.

Vienas jų numato atsakomybę už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, kitas – už valstybės politiko, valstybės pareigūno ar tarnautojo garbės ir orumo pažeminimą.

„Administracinė teisena yra pradėta viena nuo pat pirmos dienos, tiesiog pagal du straipsnius“, – pasakojo ji.

J. Samorokovskaja pabrėžė, kad joks sprendimas kol kas nėra priimtas.

Į Seimą O. Šurajevas buvo atvykęs kovo viduryje. Jis provokavo Seimo narius, pavyzdžiui, šalia priešiškai LGBT bendruomenės atžvilgiu nusistačiusio Seimo nario Petro Gražulio demonstravo LGBT vėliavą, pasiūlė jam pasilaižyti.

Savo ruožtu P. Gražulis klausinėjo, kas O. Šurajevą įleido į salę. Seime su O. Šurajevu susidūrė ir konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. „Aš atsiprašau visų“, – su šypsena tarė O. Šurajevas, kai pro jį G. Landsbergis praeidinėjo.

Pastarasis į situaciją irgi reagavo su šypsena. Užlipęs į Seimo balkoną, O. Šurajevas vaizdavo norintis numesti žemiau sėdinčiai parlamentarei Agnei Širinskienei šokoladą, tačiau apsaugos pareigūnai jį nustūmė nuo balkono ir išsivedė. Į įvykius Seimo balkone sureagavo ir posėdžiui pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas, konservatorius Jurgis Razma.

„Vadovybės apsaugos departamentas turėtų susitvarkyti su netinkamais veiksmais Seimo tribūnose. Matau, kad tas ir buvo padaryta, tęsiam posėdį“, – Seimo narius paragino jis

Po skandalingo apsilankymo Seime tinklaraštininkui, „Metų valstybės kūrėjo“ apdovanojimą pelniusiam O. Šurajevui parlamento rūmai užsidarė.

Jis čia lankytis negalės, nes neribotam laikui jam apribotas patekimas į Seimo rūmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)