„Ukraina tikisi, kad Jungtinė Karalystė, Kinija, JAV ir Prancūzija imsis deramų veiksmų atremiant Kremliaus branduolinį šantažą (...) Reikalaujame, kad šiuo tikslu būtų nedelsiant sušauktas specialus JT Saugumo Tarybos posėdis“, – pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.

Berlynas pasmerkė Rusijos ketinimą dislokuoti Baltarusijoje branduolinius ginklus

Sekmadienį Vokietija pasmerkė Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje, priartinant juos prie Europos Sąjungos.

Šis pranešimas yra „dar vienas Rusijos mėginimas bauginti branduoliniais ginklais“, naujienų agentūrai AFP sakė Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas.

Vokietija nesileis tokio Maskvos žingsnio „nukreipiama nuo mūsų kurso“, sakė anonimiškumo pageidavęs šaltinis. Jis pridūrė, jog tai, kad V. Putino paminėjo NATO pasidalijimą branduolinėmis medžiagomis, yra klaidinantis palyginimas ir nepateisina Rusijos paskelbto sprendimo.

Tai taip pat prieštarauja ir Baltarusijos tarptautinėms deklaracijoms, kad ji yra zona be branduolinių ginklų, sakė šaltinis.

Šeštadienį V. Putinas grindė sprendimą sakydamas, kad „tai nėra neįprasta, Jungtinės Amerikos Valstijos tai daro dešimtmečius“. „Jie jau seniai dislokavo savo taktinius branduolinius ginklus sąjungininkių teritorijoje“, – interviu Rusijos televizijai sakė V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)