Kaip prezidentas priminė vakariniame vaizdo kreipimesi, šiandien Ukraina pradėjo minėti pirmųjų pergalingų mūšių pilno masto kare – kovų šiaurės Ukrainoje, po kurių pabėgo Rusijos okupantai, – metines.

Zelenskis sakė, kad iš pusiasalio jau prasidėjo „pačių įžvalgiausių teroristinės valstybės žiurkių“ migracija.

„Mūsų pasitikėjimas Ukrainos pergale, mūsų valstybės laisvos ateities vizija, ukrainiečių didvyriškumas, apstulbinęs pasaulį. Visa tai gimė ten – Ukrainos šiaurėje, Ukrainos rytuose, Ukrainos pietuose – didvyrių miestuose. Miestuose didvyriuose, kurių charakteris nė akimirkai nepasidavė okupantui, net kai okupantas atėjo į jų namus. Kartu mes grąžinsime Ukrainą atgal. Visi kartu ginsime ir savo ateitį, ir savo orumą, ir savo laisvę, ir savo istoriją“, – pabrėžė prezidentas.

Praėjus daugiau kaip metams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Ukrainos prezidentas priminė pirmuosius savo kariuomenės laimėjimus. 2022 metų kovo 21-ąją laimėta kova dėl Moščuno kaimo netoli sostinės Kyjivo, sakė V. Zelenskis antradienį savo vakarinėje kalboje.

„Tai buvo pirmasis didelis mūsų valstybės žingsnis pergalės šiame kare link“, – pabrėžė prezidentas. Jis priminė ir vėlesnius rytinės Charkivo srities bei dalies Chersono šalies pietuose atsikovojimus.

„Tokį pat rezultatą pasieksime per kitas puolamąsias akcijas“, – tęsė V. Zelenskis, turėdamas omenyje ir Donbasą Rytų Ukrainoje, kur šiuo metu vyksta įnirtingi mūšiai. Ukrainos vėliava vėl plevėsuos ir dar 2014 metais Maskvos neteisėtai aneksuotame Juodosios jūros Krymo pusiasalyje, pažymėjo V. Zelenskis.

Rusija į kaimyninę šalį įsiveržė 2022 metų vasario 24 d. Pirmosiomis karo savaitėmis rusų daliniai buvo priartėję prie Kyjivo, vėlia ukrainiečiams pavyko juos atstumti. Ukraina pasiryžusi atsikovoti visas okupuotas teritorijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)