Pastaruoju metu V. Putiną dažnai matome sėdintį už transporto priemonių vairo. Neseniai vairavo sraigtasparnį, o savaitgalyje paviešintuose vaizdo įrašuose – automobilį.

Šiame Kremliaus išplatintame vaizdo įraše matyti kaip po vizito aneksuotame Kryme jis važinėja po kitą okupuotą Ukrainos miestą – smarkiai apgriautą Mariupolį.

Vėliau V. Putinas vaikščiojo po miestą, apžiūrėjo būsimų kvartalų projektus.

Mariupolio miestas tapo pasaulio pasipriešinimo simboliu po to, kai Ukrainos pajėgos beveik tris mėnesius gynė miestą iš plieno gamyklos „Azovstal“, kol okupantai galiausiai juos privertė pasiduoti.

Jungtinių Tautų skaičiavimu, Mariupolyje apgriauta apie 90 procentų pastatų. Iki karo pusės milijono gyventojų miestą buvo priversti palikti 350 tūkstančių gyventojų.

Vėliau V. Putinas lankėsi filharmonijoje, kurioje vyko Mariupolio gynėjų teismai.

Tačiau pagrindinis šio spektaklio veiksmas vyko gyvenamuosiuose miesto kvartaluose. Čia, kaip jau yra įprasta Kremliaus propagandiniuose įrašuose, V. Putiną viduryje nakties netikėtai pasitinka vietos gyventojai.

Karas Ukrainoje

„Nesitikėjau, galima paspausti jums ranką. Mes jus tik per televizorių matėme“, – buvo teigiama vaizdo įraše.

Ir lyg to dar nebūtų gana, gyventojai pasikviečia V. Putiną apžiūrėti savo namus. Įprastai bunkeryje nuo prieš besislapstantis V. Putinas vaikščioti po nepažįstamųjų namus sutinka be problemų.

Po šio Kremliaus spektaklio pasirodė svarstymų, ar V. Putinas apskritai lankėsi Mariupolyje. Kai kurie spėliojo, kad galbūt ten nuvyko jo antrininkas. Taip pat yra spėjama, kad V. Putiną netikėtai pasitikę vietiniai yra perrengti Rusijos saugumo pareigūnai.

Štai Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas palygino V. Putino nuotraukas iš jo Saugumo tarybos posėdžio ir vaizdus iš Mariupolio. Jis klausė, ar V. Putinas labiau bijo savo Saugumo tarybos, nei Mariupolio gyventojų?

Plataus masto Rusijos puolimo nebus?

Tuo metu ukrainiečiai gedi kovose su okupantais žuvusių savo karių. Štai Bojarkos mieste tėvai amžinojo poilsio išlydėjo savo vienintelį sūnų Danilą. 22 metų vaikinas žuvo pere rusų ataką šalies rytuose.

O vienas NATO pareigūnas vokiečių leidiniui „Bild“ pareiškė, kad Rusijos plataus masto puolimo pavasarį nebus. Esą Rusija šiuo metu negali į Ukrainą nusiųsti pakankamai karių. Be to okupantams trūksta ir šaudmenų.

Taip pat esą stiprėjant Ukrainos oro gynybai, Rusija baiminasi netekti daugiau lėktuvų.

Savo ruožtu įtakingas leidinys „Politico“ rašo, kad per ateinančius mėnesius NATO, siekdama užkirsti kelią Rusijos karui išplisti už Ukrainos ribų, svarsto prie sienos su Rusija pasiųsti apie 300 tūkst. karių.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: