Paklausta, kaip vertina ginčus dėl šio klausimo tarp užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio ir opozicijos atstovų, D. Grybauskaitė teigė, jog atskirų politikų pareiškimų ji nevertina.

„Nevertinu ginčų, nes neskaitau viešojoje erdvėje atskirų politikų pasisakymų. Tik ką ir sakiau anksčiau – mano patirtis darbo su Vokietijos Vyriausybe, kai dar 2016–2017 metais suderėjome dėl brigados. Žinau, kad tai, ką pažada Vokietijos Vyriausybės, nesvarbu kuri, bus įvykdyta.

Reiškia, Lietuvai reikia tiesiog atlikti savo namų darbus ir viskas bus laiku ir Lietuvoje, taip kaip yra sutarta“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Ji teigė, jog jai neatrodo, kad Vokietija dėl brigados klausimo kiek atsitraukė.

„Aš pasitikiu savo partneriais, pasitikiu visais Lietuvos NATO partneriais. Ir Lietuvai tiesiog reikia diplomatiškiau elgtis“, – ragino kadenciją baigusi šalies vadovė.

Tarptautiniam baudžiamajam teismui (TBT) išdavus Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį, D. Grybauskaitė sveikino tokį žingsnį.

„Labai džiaugiuosi, kad Tarptautinis teismas išdrįso, tai yra ne toks dažnas sprendimas būtent šio teismo, kad išdrįso kaip potencialų karo nusikaltėlį būtent prezidentą Putiną, kuris dar yra savo pozicijoje, ne buvęs, o esamas prezidentas. Tai yra labai drąsu.

Ir labai svarbu, kad tai yra rimtas tarptautinis, teisinis įvertinimas. Į tai visi pasaulio lyderiai turi atsižvelgti“, – sakė D. Grybauskaitė.

O komentuodama vis kylančius klausimus dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos, D. Grybauskaitė teigė, jog sprendimas dėl galimo tyrimo yra Seimo rankose. Visgi, ji teigė, jog „prieskonis yra nemalonus“.

„Pasakyčiau, kad prieskonis nemalonus. Tai yra mano vertinimas “, – sakė kadenciją baigusi šalies vadovė D. Grybauskaitė.

Ji dar pridūrė, jog nebuvo pateikusi prašymų per rinkimus tikrinti savo aplinką.

Įvertino rinkimus

Sekmadienį atidavusi balsą ji teigė, jog pati balsuodama stengėsi žiūrėti į „ateitį ir naujus darbus“.

„Labai norėčiau tikėtis, kad jiems rūpės kiekvieno regiono žmonių rūpesčiai. Bendri reikalavimai visiems merams“, – sakė D. Grybauskaitė.

Ji priminė, jog jau ketverius metus gyvena Vilniaus rajone, todėl ir balsuoti tenka čia.

„Labai didelių nusiskundimų iki šiol neturėjau, visiškai esu patenkinta savo gyvenamąją vieta. Todėl labai tikiuosi, kad bent jau naujieji merai nepagadins, o tik pagerins tai, ką sugebėjo buvusi valdžia sukurti. Ir atlieps visos Lietuvos, kartu ir regiono žmonių interesus, siekius“, – sakė kadenciją baigusi šalies vadovė.

Paklausta, ar šie rinkimai atskleidė naujas tendencijas, D. Grybauskaitė tikino, jog politikų ir partijų kaita yra reikalinga.

„Procesas turi ir negatyvių, ir pozityvių detalių. Tikrai matau didesnio pasirinkimo galimybę atskiruose regionuose. Kai kur matome tuos pačius veidus. Bet kai kur ir naujus, kartų kaitą, politinių partijų kaitą. Tai labai gerai demokratinėje visuomenėje galimybės rinktis iš daugiau, kitokių galimybių – tai tikrai naudinga. Tokia kaita taip pat reikalinga“, – sekmadienį žurnalistams sakė kadenciją baigusi šalies vadovė D. Grybauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)