ES ir Kanada kartu surengė dviejų dienų susitikimą, kurio tikslas – didinti žinomumą ir rinkti lėšas siekiant įveikti tai, ką jos vadina viena didžiausių pasaulyje pabėgėlių krizių.

„2023 metų Solidarumo su Venesuelos gyventojais ir jų priėmėjais konferencijoje pažadėta skirti beveik 860 mln. dolerių“, – sakė už krizių valdymą atsakingas Europos Komisijos narys Janezas Lenarčičius. Tarp didžiausių pažadų – 171 mln. JAV dolerių iš JAV, 80 mln. – iš ES ir 42 mln. – iš Kanados.

JT pabėgėlių agentūros (UNHCR) duomenimis, daugiau nei septyni milijonai venesueliečių paliko savo šalį dėl didžiulio skurdo ir politinės krizės.

Venesuelos prezidento Nicolaso Maduro vyriausybė apkaltino Kanadą ir ES surengus „priešišką“ konferenciją, kurioje politizuojama migracija.

Karakasas griežtai prieštaravo šiai tarptautinei solidarumo su Venesuelos pabėgėliais ir juos priimančiomis šalimis bei bendruomenėmis konferencijai, o Užsienio reikalų ministerija ją pavadino „spektakliu, kuris tarnauja tik kai kurių dalyvių komerciniams interesams“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją