Trečiadienį Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybėje, Salaperaugio kaimo apylinkėse, pasirinktinai patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiavusią škodą.

Vokietijoje registruotą automobilį vairavo 49-erių Sakartvelo pilietis. Nors kartvelo asmens dokumentai nepriekaištingi, tačiau neva Sakartvele išduotas vairuotojo pažymėjimas – įtartinas.

Atidžiai jį apžiūrėjusiems pasieniečiams kilo įtarimas, kad dokumentas greičiausiai padirbtas: imituota holograma, reljefinė spauda ir UV apsauga, nėra mikroteksto.

Automobilio bagažinėje, sportiniame krepšyje, rastas maišelis. Jame buvo augalinės kilmės narkotinių medžiagų – kanapių ir jų dalių.

VSAT pareigūnai kartvelą 48 valandoms sulaikė ir uždarė į areštinę.

Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir kontrabandos. Griežčiausia kartvelo laukianti bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Ketvirtadienį Alytaus apylinkės teismas užsieniečiui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą trim mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją