Optimistiškame projekte nuolatinių ekspertų kėdes užima LRT popmuzikos vyr. redaktorius, žurnalistas Ramūnas Zilnys, dainininkė, viena garsiausių šalies moterų Rūta Ščiogolevaitė bei kiekvieną kartą skirtingas svečias, atstovaujantis tam muzikos žanrui. Šį kartą tai – legendinės grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. Šou veda aktorė Milda Noreikaitė ir didžėjus, muzikos prodiuseris Jonas Nainys, rašoma pranešime spaudai.

Projekto dalyvė Justė Starinskaitė ypač ruošėsi šiai laidai bei kūrinį rinkosi iš daugybės roko baladžių ir senų hitų. Vis dėlto grupės „Saulės kliošas“ vokalistė nusprendė atlikti tokį kūrinį, kurio niekas nesitikėjo. J. Starinskaitė pasirinko amerikiečių roko grupės „Rage Against The Machine“ hitą „Killing in The Name“.

„Iš pradžių norėjau dainuoti saldžią baladę, bet persigalvojau. Pagalvojau, kad eisiu kitu keliu, priimu šį iššūkį. Padainuosiu tai, kas man visiškai netikėta. Rokas yra muzika, kuri leidžia pasileisti plaukus. Roko muzikoje nevaržai savo minčių, emocijų, negalvoji, ką galvoja kiti. Pasiduodi išgyvenimų bangai ir nori ja pasidalyti. Rokas nėra mano muzika, bet kaip ir kiekviename žanre, randu kūrinių ir grupių, kurios man labai patinka, o „Rage Against The Machine“ yra viena jų. Nežinau, ar man pavyks atlikti šią dainą, bet aš jaučiu jos galią. Laidos prodiuseriai kelis kartus manęs perklausė, ar tikrai tai mano pasirinkimas. Tai labai geras, tikras roko kūrinys be gėlyčių. Ar man pavyks jį atlikti? Daug kas manęs to klausia, bet jei muziką jaučiu, ji mane užvaldo. Bus įdomu“, – sako populiari atlikėja.

Ruošdamasi pasirodymui J. Starinskaitė prisiminė paauglystės laikų muziką ir pirmąją meilę, kuri jai asocijuojasi su roko muzika. Dainininkė buvo įsimylėjusi savo kaimyną, už ją vyresnį vaikiną. Nors jo gerai nepažinojo, jausmai buvo gyvi ne metus ir ne dvejus.

„Mano pirmoji meilė, žinoma, buvo be atsako. Neprisimenu, kas mane privertė taip įsimylėti, bet meilė jam buvo labai stipri. Klausydavau „Blink-182“ albumą ir atrodė, kad toje muzikoje randu prieglobstį. Dabar mano pirmosios meilės kančios kelią juoką, bet miela, kad turiu ką prisiminti. O muzika jausmus ir prisiminimus dar labiau sustiprina“, – sako J. Starinskaitė.

Rinkdamasi dainą laidai, atlikėja prisiminė tą pirmosios meilės grupę ir visas savo paauglystės dainas. Dainuoti jų nenorėjo, tą muziką atlikėja dabar mato kiek kitaip. „Daug prisiminimų ir jausmų aplankė – tokia ta muzikos galia. Net neabejoju, kad žiūrovai, išgirdę „Rage Against The Machine“ dainą, prisimins savo paauglystės laikus ir išgyvenimus, susijusius su šia daina“, – įsitikinusi „Saulės kliošas“ vokalistė.

Ir nors prieš pasirodymą projekto dalyvė dvejos, ar jai pavyks įveikti iššūkį, ekspertų komanda žers pagyras.

„Nebūčiau atspėjęs, kad Justė savyje turi tai, ką mes matėme šį vakarą. Esu lengvai pritrenktas...“ – sakys R. Zilnys.

„Aš tave įsimylėjau... Labai gerai, pribloškei. Nė minutės negalėjai pagalvoti, kad tai yra ta pati Justė iš „Saulės kliošo“, kuri dainuoja dainas apie meilę ir skambučius“, – dainininkę girs S. Urbonavičius-Samas.

„Po pasirodymo nesugebėjau paploti, nes buvau pritrėkšta. Nebegalėsiu į tave žiūrėti „Saulės klioše“. Niekaip negaliu suprasti, kaip turėdama savyje trykštančią roko energiją, dainuoji ne šią muziką“, – kalbės R. Ščiogolevaitė.

Laidos žiūrovai kviečiami aktyviai palaikyti labiausiai patinkantį vakaro dalyvį ir už jį balsuoti. Ekspertai taip pat balsuos už geriausią pasirodymą. Svarbiausia, kad šiame projekte niekas nekrenta. Visi balsai yra sumuojami ir balsų bagažas vis auga. Daugiausia balsų surinkęs atlikėjas projekto pabaigoje taps nugalėtoju.

Šou taip pat dalyvauja Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Raminta Naujanytė-Bjelle, Giedrė Kilčiauskienė, Dileta Meškaitė-Kisielienė, Rafailas Karpis, Maksas Melmanas, Tomas Alenčikas-Alen Chicco, Audrius Petrauskas-Gebrasy ir Jurgis Brūzga.

Rokeriška „Aš esu MUZIKA“ laida jau šį šeštadienį, 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją